Ταχύτητα

Λογότυπο Φορέα
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 21 Απρ 2012

διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός από την EISA

Η EISA (European Imaging and Sound Association) διοργανώνει όπως κάθε χρόνο διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό τον EISA Photo Maestro! Φέτος το θέμα είναι «ταχύτητα»!

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε δύο γύρους. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται αρχικά στον Εθνικό διαγωνισμό και οι 3 καλύτερες συμμετοχές συνεχίζουν στον επόμενο γύρο στον οποίο διαγωνίζονται στον Διεθνή διαγωνισμό μαζί με τις 3 καλύτερες συμμετοχές των υπόλοιπων χωρών.

Στην Ελλάδα επίσημο μέλος της EISA είναι το Ελληνικό φωτογραφικό περιοδικό Photonet που έχει επιλεγεί και μετέχει ως αποκλειστικό επίσημο μέλος στην EISA(European Imaging and Sound Association) από το 1998.

 

Όροι Συμμετοχής

 1. Στείλτε μας ένα portfolio, βασισμένo στο θέμα «Ταχύτητα», το οποίο θα αποτελείται από 5 έως 8 φωτογραφίες, μέχρι την 1 Μαΐου 2012 στο: nexus@nexusmedia.gr
 2. Όλες οι εικόνες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή σαρωμένα πρωτότυπα φιλμ).
 3. Μορφή: στα αρχικά στάδια, οι εικόνες πρέπει να υποβληθούν ως ψηφιακά αρχεία JPEG των 800 pixels. Οι εικόνες που θα επιλεχθούν για τον τελικό θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε υψηλότερη ανάλυση (3000 pixels).
 4. Επιτρέπεται μόνο μια συμμετοχή ανά άτομο.
 5. Οι δηλώσεις συμμετοχών πρέπει να συνοδεύονται από το όνομα, την διεύθυνση, την ηλεκτρονική διεύθυνση (email), καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε συμμετέχοντα.
 6. Οι νικητές του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού θα επιλεγούν από τους συντάκτες της του Photonet. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου.
 7. Οι νικητές του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού, θα επιλεγούν από τους επικεφαλής των 18 φωτογραφικών περιοδικών του Photo Panel της EISA.
 8. Θα υπάρξουν 3 νικητές (1ος, 2ος και 3ος) τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού.
 9. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν μόνο πρωτότυπες δικές τους φωτογραφικές δουλειές. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και οι εκδότες των περιοδικών της EISA δεν είναι υπεύθυνοι για πιθανές παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που διαπράττονται από τους συμμετέχοντες.
 10. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις νικητήριες φωτογραφίες δωρεάν σε οποιαδήποτε αντιπροσωπευόμενη χώρα της EISA, για τους σκοπούς προώθησης του διαγωνισμού, και με κάθε τρόπο.
 11. Οι συμμετέχοντες δεν θα ενημερωθούν προσωπικά από τα περιοδικά – μέλη της EISA για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
 12. Τα αποτελέσματα του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού θα δημοσιευτούν στο τεύχος Ιουνίου 2012 (ν. 158) του Photonet. Τα αποτελέσματα του διεθνούς σκέλους, θα δημοσιευτούν σε όλα τα περιοδικά του Photo Panel της EISA, το Σεπτέμβρη του 2012.
 13. Οι διεθνείς νικητές θα βραβευτούν ως εξής: Το 1ο βραβείο κερδίζει 1.500 € και το βραβείο EISA Photo Maestro 2012.
 14. Το 2ο βραβείο κερδίζει 1.000 € και ένα βραβείο.
 15. Το 3ο βραβείο κερδίζει 750 € και ένα βραβείο.

Οι διεθνείς νικητές θα προσκληθούν στην επίσημη τελετή απονομής των φετινών βραβείων της EISA, η οποία θα λάβει μέρος στις 31 Αυγούστου 2012, κατά τη διάρκεια της IFA 2012, στο Ritz Carlton του Βερολίνου. Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει αεροπορικά ή εισιτήρια τρένου, δυο διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο σε δίκλινο δωμάτιο για τον νικητή και έναν φιλοξενούμενο. Οι νικητές του δεύτερου και του τρίτου βραβείου, κερδίζουν εισιτήρια και διανυκτέρευση, μόνο για ένα άτομο.