Γυναίκες του κόσμου

Αφίσα Εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Προβολές · Καρδίτσα // Δημοσίευση: 22 Mar 2012

προβολή φωτογραφιών - συζήτηση από την Μάρω Κουρή στη Λέ.Φ.Κ.Καρδίτσας

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) φιλοξενεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, στις 19:00 στο χώρο του Φωτοκινηματογραφικού μουσείου, την Μάρω Κουρή, η οποία θα παρουσιάσει την φωτογραφική της δουλειά με θέμα «Γυναίκες του κόσμου»

Η φωτογραφική αυτή ενότητα, περιλαμβάνει, φωτογραφίες γυναικών της διπλανής πόρτας που αιχμαλωτίζουν στιγμές της καθημερινότητάς τους, κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών της Μάρως Κουρή ανά τον κόσμο. Γυναίκες-Μαχητές, με όλη τη σημασία της λέξης, στη δουλειά, στην οικογένεια, στον έρωτα.

Μάρω Κουρή
Σπούδασε φωτογραφία στη Focus. Παρακολούθησε το workshop "magic moment" του Κωσταντίνου Μάνου από το Πρακτορείο Magnum, καθώς και του Εd Kashi από το Νational Geographic και το Πρακτορείο VII. Βραβεύτηκε, το 2003 στη Βυρηττό από την UNESCO στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, το 1999 στην Βαρκελώνη στην Primavera Fotografica και το 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών. Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα «Το φυλαχτό - οι αλμπίνοι της Τανζανίας».Τον Μάρτιο του 2010 τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ. Το περιοδικό LIFE βράβευσε ως Φωτογραφία της Χρονιάς μια φωτογραφία της Μάρως Κουρή που τράβηξε στα βίαια γεγονότα που εξελίχθησαν στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011. Φωτογραφίες και κείμενα της δημοσιεύονται στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας στο τμήμα θεραπείας Εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ, εθελοντικά, στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας. Η Μάρω φωτογραφίζει για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρωπιά. Πιστεύει ότι η ευτυχία θρέφει το σώμα και η λύπη το πνεύμα.

Μετά την προβολή των φωτογραφιών θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.