Σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στην Combo Art Gallery Athens

Αφίσα εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Κηφισιά // Δημοσίευση: 10 Απρ 2012

σεμινάρια φωτογραφίας για την περίοδο Απρίλιος - Ιούνιος 2012

Η Combo Art Gallery Athens σε συνεργασία με την Αναστασία Μπόϊκου διοργανώνουν σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι της λεγόμενης καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ολοκληρώνεται σε 10 δίωρες συναντήσεις και διεξάγεται κάθε Δευτέρα ή Τρίτη, ώρες 19:00 – 21:00.

ΕΝΑΡΞΗ: 23 & 24 Απριλίου.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 εβδομάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Ιστορία της φωτογραφίας. Είδη μηχανών – τύποι φωτογραφικών φακών.
2. Ταχύτητες – Διαφράγματα – Βάθος Πεδίου.
3. Αισθητική της Φωτογραφίας. Σύνθεση και ανάλυση της εικόνας. Το σωστό κάδρο.
4. Φωτομέτρηση, φως (τεχνητό – φυσικό). Είδη και ευαισθησία του φιλμ. Φίλτρα & ειδικά εφέ για ασπρόμαυρη – έγχρωμη φωτογραφία.
5. Φωτογραφία δρόμου – φωτορεπορτάζ. Μυστικά και τεχνικές. Παρουσίαση έργου σημαντικών φωτογράφων πρακτορείων Magnum – Reuters.
6. Το γυμνό στην ιστορία της φωτογραφίας. Ανάλυση και παρουσίαση έργου των σημαντικότερων φωτογράφων του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.
7. Αναλογική – Ψηφιακή φωτογραφία (ομοιότητες και διαφορές). Οργάνωση ψηφιακού portfolio, επεξεργασία φωτογραφιών, διαχείριση αρχείων για χρήση website.
8. Φλας (χρήση και ιδιομορφίες).
9. Πορτραίτο. Είδη φωτισμού (θεωρία – πρακτική εξάσκηση).
10. Οργάνωση και δημιουργία οπτικοακουστικών προβολών – slideshow.

Επιπλέον: Φωτογραφικές εξορμήσεις, ξεναγήσεις σε φωτογραφικές εκθέσεις, κριτική φωτογραφιών & οργάνωση έκθεσης των συμμετεχόντων.

Ο δεύτερος κύκλος αναφέρεται αποκλειστικά σε προχωρημένους που θέλουν να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους ματιά και να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Περιλαμβάνει τα καλλιτεχνικά κινήματα στη φωτογραφία σε αντιπαράθεση με τα ζωγραφικά ρεύματα. Ανάλυση και παρουσίαση έργου Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών φωτογράφων που έγραψαν και γράφουν ιστορία…

ΕΝΑΡΞΗ: Από Οκτώβριο 2012.
Τα σεμινάρια θα επαναλαμβάνονται σε ταχτικά χρονικά διαστήματα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Όλο το χρόνο.
ΚΟΣΤΟΣ: 10€ την ώρα.

Αναστασία Μπόϊκου
Η Αναστασία Μπόϊκου γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1972 στη Ζάμπια, μεγάλωσε στην Καστοριά, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρώτη αριστούχος απόφοιτος της σχολής ΑΚΤΟ Art & Design κλάδος Καλών Τεχνών, Τμήμα Φωτογραφίας, 1994. Διετέλεσε υπεύθυνη σεμιναρίου φωτογραφίας, σκοτεινού θαλάμου, Ταμίας και κριτής σε διαγωνισμούς στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, ( Ε.Φ.Ε.) Δημιούργησε φωτογραφικό τμήμα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαμόρφωσε κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας σε μαθητές γυμνασίου 1ου Μελισσίων, 3ου Βριλησσίων, 24ου Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Δίδαξε στα σεμινάρια φωτογραφίας της ARS LONGA VITA BREVIS, εμφάνιση ασπρόμαυρου φιλμ. Διετέλεσε υπεύθυνη των σεμιναρίων φωτογραφίας στα 8Δυτικά (Χώρος Τέχνης & Πολιτισμού). Δίδαξε φωτογραφία στο Εργαστήριο Φωτογραφίας του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ζωγράφου «Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ.» σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων «Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.» της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Τιμήθηκε με τον τίτλο AFIAP που απονέμει μόνο η FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης) για την αξία του καλλιτεχνικού της έργου το 2002. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και συμμετάσχει σε 53 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιούργησε την καλλιτεχνική ομάδα ΦΥΓΕΣ Φως Ύφος Γκρίζες Έγχρωμες Στιγμές με τους μαθητές της, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας ARS LONGA VITA BREVIS, μέλος της επιμελητικής ομάδας “Ko˩˩eCtivA2rt” © και της Ε.Φ.Ε. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη δημιουργία οπτικοακουστικών προβολών, την κάλυψη κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρα, συναυλίες) και διοργανώνει Phototours στην Αθήνα. Φωτογραφίες της εμφανίζονται τακτικά σε περιοδικά, εφημερίδες και άλλες εκδόσεις, περιλαμβανομένων και διαφόρων sites στο internet.