PhotoRaid 12

πορτραίτο κοπέλας
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 20 Απρ 2012

διαγωνισμός αναλογικής φωτογραφίας από την ομάδα phasma2

Η ομάδα phasma2, σε συνεργασία με το Athens House of Photography, παρουσιάζει το μοναδικό διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας στην Αθήνα:

PhotoRaid - 12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ
Σαββατοκύριακο 19, 20 Μαΐου 2012

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός Photoraid, ο οποίος απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Το Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Μαΐου, το Athens House of Photography φιλοξενεί τη γιορτή της φωτογραφίας στην Αθήνα.

Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι, πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Το φίλμ είναι 35 mm, έγχρωμο αρνητικό, δώδεκα στάσεων και μ’ αυτό, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα.

Το πρωί του Σάββάτου, οι διοργανωτές μοιράζουν τα φίλμ και ανακοινώνουν τα θέματα. Τότε οι φωτογράφοι ξεκινούν το φωτογραφικό σαφάρι. Αυτή η ιδιότυπη επιδρομή αναζήτησης της τέλειας εικόνας γίνεται από άλλους στο δρόμο και από άλλους σε στούντιο, με σκηνοθετική διάθεση.

Μοναδική δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα.

Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό, ενώ ο φωτογράφος ζει ένα ατελείωτο παιχνίδι σκέψεως, φαντασίας και εφαρμογής δεξιοτήτων.

Την Κυριακή, αναρτώνται οι φωτογραφίες σε κοινή θέα όπου γίνεται η ψηφοφορία. Το πάρτυ που έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, κορυφώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα δώρα και οι νικητές είναι πολλοί ενώ οι δύο καλύτεροι κερδίζουν από μία δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια φωτογραφίας του Athens House of Photography (αξίας €500).

Κόστος συμμετοχής:18 €

Κανονισμοί – Συμβουλές

Γενικοί κανονισμοί

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι κάτοχοι αναλογικών φωτογραφικών μηχανών 35mm (ρεφλέξ, λομόγκραφι, κόμπακτ, τηλεμετρικών κλπ), όλων των ηλικιών.
Οι φωτογραφίες των νικητών μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση για λόγους προώθησης του διαγωνισμού.
Τα αρνητικά επιστρέφονται στους συμμετέχοντες.

Κανονισμοί κατά τη λήψη (Σάββατο 19 Μαΐου)

Κάνετε μόνο ένα κλικ ανά θέμα.
Αν δε πετύχετε το θέμα σας με το καρέ που του αντιστοιχεί, συνεχίζετε με το επόμενο.
Φωτογραφίζετε τα θέματα με τη σειρά που σας δίνονται. Το πρώτο με το πρώτο καρέ, το δεύτερο με το δεύτερο κοκ
Φωτογραφίζετε μόνο οριζόντια κάδρα (landscape)

Κανονισμοί κατά τη ψηφοφορία (Κυριακή 20 Μαΐου)

Ψηφίζετε όποιονδήποτε εκτός του εαυτού σας
Η κάλπη ανοίγει στις 18:00 και κλείνει στις 21:00

Συμβουλές

Φροντίστε τις πρώτες σας αγάπες από τώρα! Κατεβάστε από το πατάρι ή από το ράφι τις φιλμάτες κάμερες. Ξεσκονίστε τις, ελέγξτε τις μπαταρίες, το φωτόμετρο και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της λήψης. (Προτείνεται η λήψη, εμφάνιση και εκτύπωση ενός φιλμ σε περίπτωση μεγάλου διαστήματος αχρησίας της κάμερας)
Την ημέρα της λήψης (Σάββατο 12 Μαΐου), πάρτε μαζί σας καπέλο και βάλτε αντηλιακή κρέμα. (Εκτός κι αν κλειστείτε σε κανένα στούντιο και φωτογραφίσετε…)
Αποφεύγετε να φωτογραφίζετε εκείνους που δε το επιθυμούν. Πηγαίνοντας λίγο πιο κάτω θα βρείτε την εικόνα που ψάχνετε χωρίς να χαλάσετε τη διάθεσή σας.

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από τώρα και οργανωθείτε. Υπάρχει λόγος! Το πρώτο από τα δώδεκα θέματα (ως γνωστόν), είναι ο αριθμός που αναγράφεται στο εισιτήριο συμμετοχής σας. Μην αφήνετε λοιπόν, την τελευταία μέρα για να μάθετε ποιος είναι αυτός ο αριθμός…

Πρόγραμμα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

09:30
Athens House of Photography
Προσέλευση – Εγγραφές
Ανακοίνωση τεσσάρων πρώτων θεμάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

13:00-14:00
Α’ σημείο συνάντησης (ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού)
Ανακοίνωση τεσσάρων επόμενων θεμάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

16:30-17:30
Β’ σημείο συνάντησης (ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού)
Ανακοίνωση τεσσάρων τελευταίων θεμάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

19:00-21:00
Athens House of Photography
Παράδοση των φιλμ στους διοργανωτές

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

15:00-23:00
Athens House of Photography

ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ PhotoRaid’12

Έκθεση φωτογραφιών
Ψηφοφορία
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Απονομή βραβείων

YouTube