Θηλυκός Κόσμος

μωαμεθανή γυναίκα με κόκκινη μαντήλα προσεύχεται
· Προβολές · Χίος // Δημοσίευση: 14 Απρ 2012

προβολή Φωτογραφιών από τη Μάρω Κουρή στη Βολισσό και τη Χίο

Γνωριμία με τη γνωστή φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή και προβολή της δουλειάς της με θέμα «Θηλυκός Κόσμος» προγραμματίζουν η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη την Τρίτη 17 Απριλίου στο Γυμνάσιο της Βολισσού στις 8μ.μ. και στο Καφέ –Μπαρ Ρόδι στη Χώρα της Χίου την Τετάρτη στις 8:30μμ.

H Mάρω Κουρή είναι προσκεκλημένη της Φωτογραφικής Λέσχης και της Αίθουσας Τεχνών, με αφορμή την έκθεση «Γυναίκες του Κόσμου» που φιλοξενούν στην οδό Αμάντου 26, ως το Μεγάλο Σάββατο. Στόχος της επίσκεψης της είναι η γνωριμία της με τη Χίο, η φωτογράφηση των τοπίων και των ανθρώπων του νησιού και η προβολή τους με ένα όμορφο και ζωντανό τρόπο μέσα από την αρθρογραφία της φωτορεπόρτερ στα έντυπα με τα οποία συνεργάζεται.

Η έκθεση και η προβολή περιλαμβάνουν φωτογραφίες γυναικών της διπλανής πόρτας στην καθημερινότητα τους. Γυναίκες που μάχονται με όλη τη σημασία της λέξης, στη δουλειά, στην οικογένεια, στον έρωτα, σε στιγμές που κατέγραψε ο φακός της φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών ανά τον κόσμο - από την Ελλάδα, στο Μπαγκλαντές, από την Κίνα Πεκίνο στη Νέα Ζηλανδία, από την Τανζανία στη Μαλαισία, την Παλαιστίνη, την Τυνησία και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Την Τρίτη 17 Απριλίου η Μάρω Κουρή ΜΑΖΙ με τους μαθητές του σχολείου Βολισσού στήνουν την έκθεση στους διαδρόμους του και το ίδιο βράδυ στις 8μ.μ., η φωτορεπόρτερ θα παρουσιάσει την φωτογραφική προβολή των 150 εικόνων κουβεντιάζοντας με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Από τις 19 Απριλίου ως τις 10 Μαίου η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα είναι επισκέψιμη τα Σαββατοκύριακα 12-2μ.μ., τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και με ραντεβού.

Το βράδυ της Τετάρτης 18 Απριλίου στις 8:30μμ θα παρουσιάσει την προβολή «Θηλυκός Κόσμος» στο Καφέ – Μπαρ Ρόδι, στην οδό Μαγαζιωτίσσης.