Ταξιδιωτική φωτογραφία στα Χανιά

γυναίκα με μαντήλα μπροστά σε ένα κτήριο με ένα μικρό παράθυρο και το όνομα της οδού Χαρίτου Γαβριήλ
· Workshops · Χανιά // Δημοσίευση: 23 Απρ 2012

φωτογραφικό workshop από τη σχολή Όραμα στα Χανιά

Πώς η εμπειρία ενός ταξιδιού μεταφράζεται σε εικόνα.
Στο σεμινάριο οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν τις ιδέες και την αισθητική τους στην πόλη των Χανίων. Με παρουσιάσεις, αναθέσεις εργασιών και συζητήσεις καλύπτονται ζητήματα που αφορούν την τεχνική και τον εξοπλισμό, ενώ δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς που θα καταγράψει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους διαθέτουν φωτογραφική μηχανή DSLR και γνωρίζουν το χειρισμό της.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://workshops.oramastudies.gr/travelphotography/

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Ημερομηνίες: Αναχώρηση Πέμπτη 31 Μαϊου 2012,
επιστροφή Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 (Δευτέρα 4 Ιουνίου Αγ. Πνεύματος )
Κόστος: 360€ σε δίκλινο δωμάτιο 340€ σε τρίκλινο δωμάτιο, 310€ σε τετράκλινο δωμάτιο. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Η πληρωμή γίνεται σε 2 ισόποσες δόσεις.
Εγγραφές: μέχρι Παρασκευή 4 Μαΐου, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Περιλαμβάνονται: Τα εισιτήρια, 3 διανυκτερεύσεις στην πανσιόν Τερέζα στο παλιό Ενετικό λιμάνι και η παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Γιάννης Ριζομάρκος
O Γιάννης Ριζομάρκος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτηση του από το ΤΕΙ Φωτογραφίας, τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τον μεταφέρανε στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Έχει δουλέψει για υψηλής κυκλοφορίας περιοδικά όπως STATUS, VOGUE, VIMAMEN, VIMADONNA. Παράλληλα έχει οργανώσει και λάβει μέρος σε εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Το 2007 ανοίγει το DeepDown studio όπου λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες δουλείες του. Αυτός ο όμορφος και ζεστός χώρος έδωσε ζωή στο “Όραμα”, μια σχολή ετήσιων σεμιναρίων καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος
Ο Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε και αποφοίτησε από τις σχολές Focus στην Αθήνα και Ecole d’Art στο Παρίσι. Το 1994 εργάστηκε στο χώρο της διαφημιστικής φωτογραφίας και της μόδας στο studio "Ηigh Life" όπου και έμεινε μέχρι το 2000. Έχει συμμετάσχει με έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από το 1997 διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις με δημιουργικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Το 2007 ίδρυσε την σχολή φωτογραφίας Όραμα όπου διδάσκει μέχρι και σήμερα. Εδώ και τρία χρόνια πειραματίζεται με τη χημεία και την τέχνη επάνω στην εικαστική φωτογραφία.