Η Τέχνη σώζει - Καλοκαιρινά τμήματα

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 09 Μάιος 2012

καλοκαιρινά εργαστήρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, στα πλαίσια προσπάθειας βελτίωσης της αισθητικής, που δέχεται βαριά πλήγματα, από την διάχυτη κακογουστιά που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας, δίνει διέξοδο μέσω της Τέχνης και δημιουργεί καλοκαιρινά τμήματα: Σκίτσου, Ελευθέρου Σχεδίου, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Flash (shockwave), Adobe Premiere και Adobe After Effects για δισδιάστατα Animation, Sound Design - Editing Δημιουργία, Σχεδίαση και Επεξεργασία ήχου, Σεμινάριο Μουσειολογίας, Σκίτσου Ανηλίκων και Κινούμενου Σχεδίου Ανηλίκων (Stop Motion).

Διάρκεια μαθημάτων 18/6 – 31/7.

Σκίτσο
Διδάσκονται τεχνικές Σκίτσου (γελοιογραφία, καρικατούρα, comics)
Δύο τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα
Δίδακτρα 200 ευρώ

Ελεύθερο Σχέδιο
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες του σχεδίου. Θα υλοποιηθούν σπουδές σε σύνθεση με μολύβι ή/και κάρβουνο καθώς και ασκήσεις με μελάνι.
Το εργαστήριο θα συμπεριλάβει σύντομη εισαγωγή στις έννοιες της αναλογίας, της φωτοσκίασης και της απόδοσης της τρίτης διάστασης.
Δύο τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα
Δίδακτρα 200 ευρώ

Adobe Photoshop
Οι σπουδαστές θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του προγράμματος είτε για προσωπική χρήση (επεξεργασία εικόνων, διόρθωση, σύνθεση εικόνων, ζωγραφική & εικονογράφηση) αλλά και για επαγγελματικούς σκοπούς (δημιουργία επαγγελματικής κάρτας, εντύπων, multimedia παρουσιάσεων και γραφικών για το Web).
(10μαθήματα x 3ώρες) (εβδομάδες 18/6 με 28/7)
Δίδακτρα 240 ευρώ

Adobe Illustrator
Το Adobe Illustrator είναι στις μέρες μας ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών (vector graphics). Το σχεδιαστικό περιβάλλον του Illustrator μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε με ακρίβεια διανυσματικά γραφικά όπως λογότυπα, σήματα, εικονίδια. Το Illustrator χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη τη γκάμα της γραφιστικής από τη δημιουργία λογοτύπου μέχρι και την δημιουργία ολοκληρωμένων εντύπων. Το Illustrator επίσης χρησιμοποιείται από σχεδιαστές στον τομέα του βιομηχανικού design , στο αρχαιολογικό σχέδιο και σε πολλούς άλλους τομείς.
(10μαθήματα x 3ώρες) (εβδομάδες 18/6 με 28/7)
Δίδακτρα 240 ευρώ

Adobe Flash (shockwave)
Με το Flash μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ιστοσελίδες. Η δημιουργική δυνατότητα απελευθερώνεται, ο σχεδιαστής μπορεί να υλοποιήσει ακόμα και το πιο πολύπλοκο layout ενσωματώνοντας animation, ειδικά εφφέ, κίνηση κ.α. Σε συνδυασμό με τη γλώσσα - script (προγραμματισμού) ActionScript, το Flash μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο σχεδιαστικό και εκφραστικό εργαλείο με άπειρες δυνατότητες. Το LASH σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία ιστοσελίδων, cd-rom και διαφημιστικών banner για το Internet.
30ώρες (10μαθήματα x 3ώρες) (εβδομάδες 18/6 με 28/7)
Δίδακτρα 240 ευρώ
Adobe Premiere και Adobe After Effects για δισδιάστατα Animation
Διδάσκονται software σχετικών με την δημιουργία δισδιάστατων ταινιών κινουμένου
Σχεδίου.
(10μαθήματα x 3ώρες)
Δίδακτρα 240 ευρώ

Sound Design - Editing
Δημιουργία, Σχεδίαση και Επεξεργασία ήχου
Η δημιουργικότητα και η ευελιξία της Ψηφιακής Τεχνολογίας.
Ενημέρωση στις νέες Τεχνολογίες περιλαμβάνοντας Δημιουργία, Σχεδίαση και Επεξεργασία ήχου, (Sound Design - Editing) συγχρονισμό με Video, Εγγραφή και Διόρθωση Φωνής (Voice Correction) Σύνθεση και Παραγωγή Spots.
Μία ολόκληρη αγορά (Target Audience) είναι πλέον βασισμένη στις νέες τεχνικές και κινείται και δρα σε νέους χώρους που έχουν καταξιωθεί πλέον, όπως το 3D Animation, το Internet, η ανάπτυξη προγραμμάτων για κινητά τηλέφωνα, ipods, tablet p.c.s.

Δύο τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα
Δίδακτρα 200 ευρώ
Σκίτσο Ανηλίκων
Για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών
Διδάσκονται τεχνικές σκίτσου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Δύο τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα
Δίδακτρα 200 ευρώ
Κινούμενο Σχέδιο Ανηλίκων (Stop Motion)
Για παιδιά ηλικίας 8-17 ετών
Διδάσκονται βασικές τεχνικές κινούμενου σχεδίου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.