Λουκάς Βασιλικός

φωτογραφία εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 06 Ιουν 2012

παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Λουκά Βασιλικού στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με) στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μεσολογγίου από 1 έως 10 Ιουνίου 2012, φιλοξενεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στις 21:30, τον Λουκά Βασιλικό ο οποίος θα παρουσίασει μια σειρα φωτογραφιών από το φωτογραφικό του έργο.

Ο Λουκάς Βασιλικός είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους. Είναι ένας «φωτογράφος δρόμου», χωρίς όμως αυτό να τον περιορίζει απόλυτα θεματικά. Ο φακός του αιχμαλωτίζει αυθόρμητες «μικρές» στιγμές της καθημερινότητας, και τις κάνει «μεγάλες» δίνοντάς τους διαστάσεις στο χρόνο και στο χώρο. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν εκφράσεις, συναισθήματα, σκέψεις, φόβους, πάθη, όλα όσα κρύβονται δηλαδή πίσω από την τυπική πραγματικότητα που βλέπουν τα μάτια.

Ο Λουκάς Βασιλικός γεννήθηκε το 1975 στην Κρήτη. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αθήνα. Στον κόσμο της φωτογραφίας μπήκε πρόσφατα, μόλις το 2006. Η εξέλιξη του όμως ήταν μάλλον ραγδαία. Από το 2008 είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» του Πλάτωνα Ριβέλλη. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα για την φιλοσοφία της φωτογραφίας από τον Αχιλλέα Νάσσιο.
Αν αφεθεί κανείς στην ουσία της τέχνης του, θα διαπιστώσει ότι η καθημερινότητα τελικά δεν είναι καθόλου ασήμαντη, καθόλου ίδια, καθόλου αδιάφορη. Κι ότι και τα πιο απλά πράγματα έχουν πολλά να πουν.
http://www.lukasvasilikos.com/