Γνωρίστε την Χαρακτική!

φωτογραφία εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Αττική · Ραφήνα Πικέρμι // Δημοσίευση: 08 Ιουν 2012

εκπαιδευτική ξενάγηση από τους καθηγητές Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας στο Long Room

Εκπαιδευτική ξενάγηση από τους καθηγητές Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας στο πλαίσιο της έκθεσης «Φως & Τύπωμα».

Μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την τέχνη και τεχνική της Χαρακτικής από ειδήμονες του χώρου, δίδεται σε κάθε ενδιαφερόμενο το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 & ώρα 18:30 στο Long Room Πικερμίου με αφορμή την έκθεση «Φως & Τύπωμα».

Οι καθηγητές των εργαστηρίων Χαρακτικής, οι οποίοι εκθέτουν τη δουλειά τους στο Long Room, θα βρεθούν στον εκθεσιακό χώρο για να εξηγήσουν, ερμηνεύσουν, αναλύσουν τα τεχνικά αλλά και αισθητικά στοιχεία που διέπουν τα έργα τους.

Τί σημαίνει «φωτοχαλκογραφία», «φωτομεταφορά», «φωτοχαρακτικό», «ακουατίντα», «οξυγραφία», «chine colle» και διάφορες άλλες έννοιες και τεχνικές που αφορούν στην τέχνη της Χαρακτικής σε συνδυασμό ενίοτε με την Φωτογραφία;
Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα δοθούν από τους: Μιχάλη Αρφαρά, Ιωάννη Γουρζή, Ντίνα Κώτσιου, Άκη Πειρουνίδη, Μαίρη Σχοινά και Βίκυ Τσαλαματά.

Ξενάγηση: 9 Ιουνίου 2012 & ώρα 18:30
Διεύθυνση: οδός Αδαμοπούλου (1χλμ από την λεωφόρο Μαραθώνος), Πικέρμι, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος (αριστερά προς Ντράφι). Στάσεις μετρό: Παλλήνη & Δουκίσης Πλακεντίας (σε συνδυασμό με λεωφορεία)