Ο Δήμος Ωρωπού που αγαπάμε

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Ωρωπός // Δημοσίευση: 18 Ιουν 2012

διαγωνισμός φωτογραφίας από το Δήμο Ωρωπού

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Ωρωπού, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο Δήμος Ωρωπού που αγαπάμε».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι μέσα από τις φωτογραφίες ερασιτεχνών κι επαγγελματιών φωτογράφων, να αναδειχθεί η ομορφιά του φυσικού τοπίου, της ιστορικής φυσιογνωμίας και της κοινωνικής δραστηριότητας του Δήμου Ωρωπού. Με αυτή την πρωτοβουλία οι διοργανωτές επιθυμούν να προσελκύσουν τους δημότες να συμμετάσχουν και να ανακαλύψουν μοναδικά στιγμιότυπα από κάθε σημείο του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, τα οποία να προβάλλουν την γοητεία του τόπου.

Οι φωτογραφίες θα μπορούν να απεικονίζουν φυσικά τοπία, πρόσωπα (εφόσον έχουν την έγκριση τους), κίνηση (δραστηριότητες της καθημερινότητας, ανθρώπους εν ώρα εργασίας) ή κτήρια και μνημεία. Θα μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Οι ρυθμίσεις που επιτρέποται για να είναι έγκυρη η συμμετοχή περιορίζονται στην διόρθωση του φωτισμού και των χρωμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τις φωτογραφίες τους ηλεκτρονικά στην διεύθυνση info@oropos.gov.gr (με την ένδειξη: «για τον διαγωνισμό φωτογραφίας) ΚΑΙ ταχυδρομικά στο Γραφείο Τύπου, σε κλειστό φάκελλο με την ίδια ένδειξη: “για τον διαγωνισμό φωτογραφίας», στην διεύθυνση: Δημαρχείο Ωρωπού, Λ. Χαλκουτσίου 50, 19015, Σκάλα Ωρωπού, 1ος όροφος. Οι διαστάσεις της εκτυπωμένης φωτογραφίας θα πρέπει να είναι 21 cm Χ 29,7 cm, (μέγεθος Α4). Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι κάθετες ή οριζόντιες. Μαζί με την φωτογραφία πρέπει να επισυνάπτεται αίτηση συμμετοχής-υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα, ο τίτλος της φωτογραφίας και η αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απολύτως δωρεάν.

Η ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής βρίσκεται εδώ.

Ο διαγωνισμός είναι σε ισχύ από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (σφραγίδα ταχυδρομείου) καμία συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Όλες οι φωτογραφίες θα συμμετάσχουν στην μεγάλη έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Ωρωπού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον Σεπτέμβριο 2012 και η απονομή βραβείων θα λάβει χώρα σε ειδική τελετή την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού και η καλύτερη φωτογραφία από κάθε Δημοτική/Τοπική Ενότητα που συγκροτεί τον Καλλικρατικό Δήμο, εφόσον υπάρχουν συμμετοχές για κάθε μία από όλες τις περιοχές.

Η αξιολόγηση θα γίνει από κριτική επιτροπή την οποία θα ορίσει ο Δήμαρχος και στην οποία θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας επαγγελματίας φωτογράφος, εγνωσμένου κύρους. Η επιτροπή στην κριτική της θα λάβει υπόψιν το θέμα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λήψης, την πρωτοτυπία της εικόνας και τον βαθμό ανάδειξης του Δήμου Ωρωπού. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την βραδιά της απονομής, μέσα από κλειστούς φακέλλους, και όχι νωρίτερα.

Ο Δήμος Ωρωπού, δύναται χωρίς να υποχρεούται, να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, υπέρ της τουριστικής και διαφημιστικής προβολής του, μέσα από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωρωπού.

Ο Δήμος Ωρωπού διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους παραπάνω όρους απροειδοποίητα. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται αυτόματα τους όρους του διαγωνισμού.