Οι Πλατείες της Αθήνας στο Φως

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 19 Ιουν 2012

φωτογραφικός διαγωνισμός από την Εμπορική Τράπεζα και τον Δήμο Αθηναίων

Η Εμπορική Τράπεζα πρόσφατα άνοιξε ένα νέο, πρότυπο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Στην προσπάθειά της να υποστηρίξει το κέντρο της Αθήνας και θέλοντας να αναδείξει τις δεκάδες πλατείες της πόλης, σημεία αναφοράς των Αθηναίων ανέκαθεν, διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Οι Πλατείες της Αθήνας στο φως».

Βραβεία:
Μεγάλος Νικητής: ΝΙΚΟΝ D7000 (kit με φακό 18-55mm)
2ος & 3ος νικητής: PANASONIC LUMIX FT3 (και για υποβρύχιες λήψεις)

Κριτική Επιτροπή:
Νικάνδρη Κουκουλιώτου
Μάνος Λυκάκης
Ανδρέας Παραδεισόπουλος

Όροι Διαγωνισμού:
1.Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας φωτογράφος, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
2.Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.
3.Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) έργα συνολικά συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής.
4.Οι δηλώσεις συμμετοχών πρέπει να συνοδεύονται από το όνομα, την διεύθυνση, την ηλεκτρονική διεύθυνση (email), καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε συμμετέχοντα.
5.Διαστάσεις:
Μικρή πλευρά από 3.000 pixel ελάχιστο ως 5.000 pixel μέγιστο.
Ανάλυση 300 dpi σε μορφή jpg (ρύθμιση ποιότητας μεσαία #7).Να μην υπερβαίνει το μέγεθος των 3 MB.
Μορφή περιγραφής αρχείου:
(επίθετο)_(αύξων αριθμός) π.χ.
Antoniou_01, Antoniou_02
6.Έξτρα τεχνικές προδιαγραφές: Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.
7.Τα αρχεία πρέπει να υποβληθούν στη σελίδα www.plateiastofos.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες και αφού συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής.
Αν αντιμετωπισετε πρόβλημα με το upload, στείλτε τις φωτογραφίες με e-mail στο plateiastofos@gmail.com
8.Όλες οι φωτογραφίες που θα σταλούν πρέπει να είναι έργο του συμμετέχοντα.
9.Ο συμμετέχων πρέπει να είναι ο μοναδικός δημιουργός και ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών.
10. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.
11.Η απονομή των βραβείων καθώς και των επαίνων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί.
12.Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή, κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
13.Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις νικητήριες φωτογραφίες καθώς και τις διακριθείσες δωρεάν για τους σκοπούς προώθησης του διαγωνισμού και με κάθε τρόπο. Επίσης δίνεται η άδεια να εκτυπωθούν σε μεγαλύτερες διαστάσεις ώστε να κοσμήσουν τυχόν πλατείες της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση θα αναφέρεται το όνομα του δημιουργού.

Ο Διαγωνισμός «τρέχει» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Εμπορικής Τράπεζας, από τις 11 έως και 22 Ιουνίου 2012.