Κωνσταντινούπολη

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2012

έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κοκκινέλη στην Αίγινα

Ο Ηλίας Κοκκινέλης ταξιδεύει στη Τουρκία και διαλέγει να φωτογραφίσει την Κωνσταντινούπολη. Μια πόλη 15 εκατομμυρίων ψυχών με ανατολίτικο χρώμα, αλλά και με το ένα πόδι στην Ευρώπη.

Χρώματα, μυρουδιές, άνθρωποι, παζάρια, μουσικές όλα ανακατεμένα στη πιο κοντινή μας «διαφορετική» πρωτεύουσα. Φορτισμένη ιστορικά για μας τους Έλληνες, αλλά και με μια καθημερινότητα οικεία στo δικό μας τρόπο ζωής. Σ’ αυτή τη πολύχρωμη και πολύβουη πόλη είναι τόσο εύκολο να γίνεις ένα με τους ανθρώπους της και ακόμα πιο εύκολο να «χαθείς» φωτογραφικά, αφού τα μνημεία και τα χρώματα αυτής της πόλης σε αναγκάζουν να τα αποτυπώνεις συνέχεια.

Ο Ηλίας διαλέγει απ’ την αρχή να αποτυπώσει τη καθημερινότητα της πόλης με ασπρόμαυρες εικόνες. Οι άνθρωποι και τα κτίρια απογυμνωμένα από το φανταχτερό τους χρώμα μας δίνουν μια άλλη καθημερινότητα, πιο ουσιαστική, λιγότερη «όμορφη» αλλά πιο ρομαντική. Νοιώθεις σαν να βρίσκεσαι εκεί, θεατής στις απλές ζωές των ανθρώπων, μακριά από το τουριστικό πλήθος αυτής της καταπληκτικής πόλης.

Ο Ηλίας επέστρεψε στην Αίγινα που μεγάλωσε μετά από μια επαγγελματική διαδρομή σε Ελλάδα και Ευρώπη με αντικείμενο τη διοίκηση ξενοδοχείων & εστιατορίων. Παρακολούθησε το φετινό κύκλο μαθημάτων στο φωτογραφικό εργαστήρι Αίγινας που είναι και μέλος του. Θέλει να παραμείνει ερασιτέχνης φωτογράφος έχοντας την πεποίθηση ότι έτσι μπορεί να κρατήσει την αθώα ματιά της ζωής.

Eγκαίνια:  Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 20.30