Καστοριά - Καλοκαίρι 2012

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2012

διαγωνισμός φωτογραφίας από τον πολιτιστικό σύλλογο Καστοριάς Το Τσαρσί

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Το Τσαρσί» διοργανώνει τον 1ο διαγωνισμό Φωτογραφίας.

Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Καστοριά - Καλοκαίρι 2012», μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ ερασιτέχνες φωτογράφοι αποθανατίζοντας αγαπημένα σημεία - στέκια σύμβολα της πόλης, πρόσωπα γνωστά και καθημερινά, αλλά και τόσα άλλα που χαρακτηρίζουν την πόλη της Καστοριάς, αναδεικνύοντας την ομορφιά της χωρίς λέξεις, μα με πολλές πολλές εικόνες.

Άλλωστε μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

 

Όροι διαγωνισμού

 1. Οι Φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σχετικές με την πόλη της Καστοριάς (σύμβολα της πόλης, μνημεία, εκκλησίες, αγαπημένες γωνιές-στέκια, καθημερινά στιγμιότυπα και πρόσωπα, φύση, περιβάλλον).
 2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει τουλάχιστον με τρεις (3) φωτογραφίες, διαφορετικών θεμάτων, ενώ μπορεί να συμμετέχει και στον παράλληλο διαγωνισμό της αρνητικής φωτογραφίας, με το ίδιο θέμα, αποστέλλοντας μία (1) φωτογραφία.
 3. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η 30η Ιουλίου 2012. Ωστόσο, όσο πιο σύντομα στέλνεται τις φωτογραφίες σας, αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα και αυξάνεται τις πιθανότητες περισσότερων ψήφων. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Αυγούστου.
 4. Η ημερομηνία αποδεικνύεται με την αποστολή μέσω e-mail.
 5. Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση totsarsi@hotmail.gr
 6. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με την/τις φωτογραφία-ες του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό – κινητό και email (σε περίπτωση που είναι διαφορετικό από το email αποστολής).
 7. Το θέμα της φωτογραφίας θα πρέπει σταλεί σε ψηφιακή μορφή σε αρχεία JPEG στην ηλεκτρονική διεύθυνση: totsarsi@hotmail.gr
 8. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία του συλλόγου εκτυπωμένη την φωτογραφία που έστειλε για τον διαγωνισμό σε διάσταση (20 x 30) εκ. (Η φωτογραφία μετά το τέλος του διαγωνισμού θα παραδοθεί στον συμμετέχοντα)
 9. Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ομονοίας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων του νεοσύστατου συλλόγου «Το Τσαρσί» το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012.
 10. Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα βραβευθούν θα συμπεριληφθούν και στο ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Δεκέμβρη.
 11. Σε κάθε φωτογραφία θα ενσωματωθεί από την διοργάνωση το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ένας αύξοντος αριθμός για την εύκολη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
 12. Τα βραβεία που θα κερδίσουν οι 3 πρώτοι θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης της 1ης Έκθεσης Φωτογραφίας.
 13. Απονομή Τιμητικού Τίτλου στους νικητές του διαγωνισμού, 1η, 2η και 3η θέση.
 14. Αναμνηστικό συμμετοχής θα απονεμηθεί σε όλους όσους θα αποστείλουν φωτογραφίες (Βεβαίωση Συμμετοχής).
 15. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανακαλέσει τον διαγωνισμό και να παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες του.
 16. Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού θα κριθεί από 3μελή επιτροπή που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 17. Το 2ο, το 3ο καθώς και το ειδικό βραβείο αρνητικής φωτογραφίας θα κριθούν από ανοιχτή ψηφοφορία με like που θα συγκεντρώσουν οι διαγωνιζόμενοι.
 18. Όλες οι συμμετοχές θα ανέβουν στην ιστοσελίδα μας σε ειδική καρτέλα διαγωνιζόμενων και με βάση το πλήθος των "likes" θα γίνει η τελική επιλογή.

 

Βραβεία

1ο βραβείο - Δώρο Έκπληξη
2ο βραβείο - Δωροεπιταγή αξίας 100 Ευρώ από το κατάστημα FOTO MILANO
3ο βραβείο - Δωροεπιταγή αξίας 100 Ευρώ από το κατάστημα FOTO ΤΣΟΛΗΣ

Ειδικό Βραβείο Αρνητικής φωτογραφίας - 1 Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή