Η Πολωνία μου - Η Ελλάδα μου

φωτογραφία εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Αθήνα · Φιλοθέη - Ψυχικό // Δημοσίευση: 12 Αυγ 2012

διαγωνισμός φωτογραφίας από την πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Η Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Γκαλερί Μ55, το Πολωνικό Σχολείο στην Αθήνα και τα ΜΜΕ της πολωνικής κοινότητας: Tygodnik Ateński, Polonia, AthenianObserver, Polonorama και το Athens International Radio (πολωνικό τμήμα) ανακοινώνουν την διοργάνωση ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας: «Η Πολωνία μου - Η Ελλάδα μου».

Υπό την αιγίδα: του Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και της Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην προώθηση της Πολωνίας στην Ελλάδα και των πολωνό-ελληνικών σχέσεων στον τομέα του πολιτισμού. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αφορούν τα γεγονότα, τα ίχνη της ιστορίας και των ανθρώπων που μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από αυτή τη σχέση.

Οι αναλυτικές πληροφορίες και οι όροι του διαγωνισμού δημοσιεύονται στον τύπο της πολωνικής διασποράς και στις ιστοσελίδες των διοργανωτών. Οι πληροφορίες παρέχονται επίσης από τον Γραμματέα της Κριτικής Επιτροπής:

Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον πολωνικό και ελληνικό πολιτισμό και τις αμοιβαίες σχέσεις τους. Ιδιαίτερα θερμά προσκαλούμε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό οι νέοι που έχουν τις εμπειρίες των δύο πολιτισμών ταυτόχρονα.

Κανονισμός Διαγωνισμού Φωτογραφίας

1. Διοργανωτές:
Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα
Γκαλερί Μ55 στην Αθήνα
Πολωνικό Σχολείο στην Αθήνα
Tygodnik Ateński:
Polonia:
AthenianObserver
Polonorama
Athens International Radio

2. Υπό την ευγενική αιγίδα του Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και της Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

3. Στόχος και η μορφή του Διαγωνισμού

3.1. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της Πολωνίας στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες καλούνται σε μια δημιουργική πράξη να αποτυπώσουν, όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες των δύο πολιτισμών και κοινωνιών, αλλά και αυτά τα στοιχεία που τους ενώνουν ή μπορεί να τους ενώσουν. Στόχος είναι η προβολή των πολωνό – ελληνικών σχέσεων στον τομέα του πολιτισμού. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αφορούν τα γεγονότα, τα ίχνη της ιστορίας και των ανθρώπων που μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από αυτή τη σχέση.

3.2.Ο διαγωνισμός έχει μια ανοικτή μορφή - είναι σχεδιασμένος για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική και πολωνική ιστορία και τον πολιτισμό καθώς και τις πολωνό – ελληνικές σχέσεις στον τομέα αυτόν.

3.3. Υπάρχει μόνο μια κατηγορία στην οποία θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Η κάθε φωτογραφία που θα είναι σύμφωνη με τον στόχο του διαγωνισμού (παρ.3.1) θα βαθμολογηθεί ξεχωριστά.

4. Βραβεία
4.1. Στο διαγωνισμό θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:
1ο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 400€ + δίπλωμα
2ο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 200€ + δίπλωμα
3ο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 100€ + δίπλωμα
Καθώς και 3 ισοδύναμες τιμητικές διακρίσεις επιβεβαιωμένες με δίπλωμα συμμετοχής

4.2. Επιπλέον όλοι οι νικητές και οι βραβευμένοι με έπαινο θα έχουν τη χαρά να εκθέσουν τις φωτογραφίες τους, στη φημισμένη Γκαλερί Μ55 στην Αθήνα.

4.3. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και δεν προσβάλλονται.

4.4.Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης. Η παραλαβή των βραβείων γίνετε προσωπικά ή μέσω πληρεξούσιου, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τα βραβεία τους, συνοδευόμενοι από τους γονείς ή τον κηδεμόνα τους.

4.5. Τα μην παραληφθέντα βραβεία θα παραμείνουν στην διάθεση της προέδρου της κριτικής επιτροπής για διάστημα 6 μηνών. Μετά από αυτή τη περίοδο, τα βραβεία αυτά θα δωριστούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 5.  Κριτική Επιτροπή
JUSTYNA SŁOWIK – Πρόεδρος (Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Μορφωτική Ακόλουθος)
ΝΙΝΑ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ – Αντιπρόεδρος (Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Γκαλερί Μ55 στην Αθήνα)
ANDRZEJ SOKULSKI – Γραμματέας (Φωτορεπόρτερ, Tygodnik Ateński)
KRZYSZTOF ŁUCZAK – Μέλος (Φωτορεπόρτερ, AthenianObserver)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ GRZYBEK – Μέλος (Φωτορεπόρτερ, Polonorama)
MARIUSZ KOGUT – Μέλος (Εκδότης, Polonia)
SŁAWOMIR BAGIŃSKI – Μέλος (Πολωνικό Σχολείο της Αθήνας και Athens International Radio).

 6.  Όροι Συμμετοχής
6.1.  Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 4 φωτογραφίες. Φωτογραφίες που βραβεύτηκαν ή αναρτήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς αποκλείονται.

6.2 . Είναι προτιμότερο η φωτογραφία να προέρχεται από μια και μοναδική αρχική λήψη. Δεν επιτρέπονται περίπλοκες συνθέσεις (π.χ. φωτομοντάζ).

6.3. Κάθε συμμετοχή να υποβάλλεται σε κλειστό φάκελο, και να περιέχει τα ακόλουθα:
Τις φωτογραφίες, τυπωμένες σε χαρτί διαστάσεων Α4.
Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας να αναγράφεται ο τίτλος της φωτογραφίας (στα ελληνικά και πολωνικά), ημερομηνία και μέρος λήψης της φωτογραφίας, τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, e-mail, τηλέφωνο).
CD με τις υποβληθείσες φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή JPEG.

6.4. Μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από τους πιο πάνω όρους ή καθυστέρηση στην ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών, συνεπάγεται με αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.

6.5. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.

7. Δικαιώματα των διοργανωτών
7.1. Οι διοργανωτές δεν επιστρέφουν τις φωτογραφίες στον δημιουργό της. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα κρατηθούν στο αρχείο της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

7.2. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό των οποίων οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν, δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών - σε χρόνο και χώρο της επιλογής τους – με στόχο την προώθηση του διαγωνισμού.

8. Χρονοδιάγραμμα
8.1. 1.09-31.10.2012: Ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών.

8.2. Έως 15.11.2012: Αποτελέσματα του διαγωνισμού και ανακοίνωση των νικητών. Οι βραβευμένοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail.

8.3. Έως 10.12.2012: Έκθεση των φωτογραφιών στη Γκαλερί Μ55 στην Αθήνα και η βράβευση των νικητών.

9. Παραλαβή των φωτογραφιών
9.1.
Αποστολή σφραγισμένων φακέλων με τις φωτογραφίες και τα CD στη διεύθυνση:
Embassy of the Republic of Poland,
Cultural Attache 22, Chrysanthemon Str.
154 52 Paleo Psychiko,
Athens, Greece
(στο φάκελο να αναγράφεται ο κωδικός FOTO)

9.2. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες, πρέπει να υποβάλουν δήλωση γονικής συναίνεσης, σχετικά με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

9.3. Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει ότι τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους συμμετέχοντες και σημαίνει την αποδοχή όλων των πιο πάνω όρων

9.4. Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει την συναίνεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

10. Έκθεση των φωτογραφιών
10.1.
Μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα γίνει η έκθεση των φωτογραφιών και η βράβευση των νικητών στη Γκαλερί Μ55, Μαυρομιχάλη 55, Εξάρχεια.

10.2. Οι διοργανωτές μπορούν να οργανώσουν επιπλέον εκθέσεις των βραβευμένων φωτογραφιών και των φωτογραφιών όλων των διαγωνιζομένων, σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί δημοσίως εφόσον το αποφασίσουν οι διοργανωτές.

11. Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Γραμματέα της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού: Andrzej Sokulski, e-mail: asokulski11@gmail.com, τηλ.: +30 695 6274 086.