Συνευρέσεις

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα · Νεάπολη // Δημοσίευση: 25 Αυγ 2012

ομαδική έκθεση από το Φ.Κ.Θ. εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης / Συκεών

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για δέκατη έκτη χρονιά, συνεχίζει το θεσμό των συναντήσεων της Βαλκανικής Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Για εφέτος διοργανώνει σειρά παράλληλων εκθέσεων, ημερίδων, workshop (εργαστηρίων), διαλέξεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων στην πόλη, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2012, με την συμμετοχή φωτογράφων από χώρες της Βαλκανικής.

Παρουσιάζονται (σαν συνεργατικές προτάσεις δυναμικών ενεργών κέντρων φωτογραφίας) σημαντικές τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας σ' αυτή την πλευρά της Ευρώπης. Από το σύνολο των εκθέσεων γίνονται εμφανείς οι συγγλίσεις και αποκλίσεις από την σημερινή Ευρωπαική φωτογραφία, στο επίπεδο του περιεχομένου και της γραφής, καθώς και οι επί μέρους ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το μωσαϊκό των λαών, που κατοικούν στα Βαλκάνια.

Αυτή η σειρά εκδηλώσεων θα είναι και η συμμετοχή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στους εορτασμούς του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους οθωμανούς και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέας Πολιτισμού).

Η πρώτη μας έκθεση είναι στον τεράστιο διόροφο στρογκυλό εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης / Συκεών (Δημαρχείο), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος με τίτλο «Βαλκανική Πλατεία 2012».

Εγκαίνια: 3 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20,30.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Συνευρέσεις».

Συμμετέχουν: Luka Klikovac (RS), Vladimir Bichev (BG), Sonya Stancova (BG), Sevgi Urum (TR), Emre Dipsas (TR), Κατερίνα Φανουράκη/Αναστασία Μπόικου, Γιάννης Πομάκης, Δημήτρης Προκοπίου, Πόπη Ευθυμιάδου και Καίτη Παπαναούμ.

Στον κάτω όροφο διαδραστικό έργο από τον Βασίλη Καρκατσέλη και βίντεο από τους Habib Bolat (TR), και .-_-.  (TR).