Συνευρέσεις

φωτογραφία έκθεσης
· Υποβολές Έργων · Θεσσαλονίκη · Νεάπολη // Δημοσίευση: 04 Σεπ 2012

ανοικτή πρόσκληση για κατασκευή έργου από φωτογραφίες στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης/Συκεών

Καλούμε όλους τους φίλους, φωτογράφους η όχι, την Τέταρτη 5 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:30 να φέρουν τις φωτογραφίες που θέλουν, με σκοπό αυτές να ενσωματωθούν σε ένα έργο που θα ήθελε να περιλαμβάνει πολύ περισσότερα απ ότι μπορεί να του προσδώσει ο εμπνευστής του.

Το έργο θα ήθελε να είναι μια επαναδιαπραγμάτευση της ατομικής και συλλογικής μνήμης για μία βιώσιμη συλλογικότητα και γι αυτό μπορεί να χωρέσει όλους μας, μπορεί να χωρέσει τις φωτογραφίες όλων μας.

Ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος στη συνέχιση της κατασκευής ενός εφήμερου έργου, το κάνει, είτε με έτοιμες φωτογραφίες που υπάρχουν στο χώρο, είτε με φωτογραφίες δίκες του, φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) που θα φέρει από το σπίτι ή το εργαστήριο και θα προσαρμοστούν στη διάσταση όλων των έργων, τη διάσταση 7 Χ 7 εκατοστών.

Η πρώτη φάση του έργου είναι αυτή που παρουσιάστηκε σαν εγκατάσταση, κατά τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Συνευρέσεις» και αποτέλεσε τη συμμέτοχη του Βασίλη Καρκατσέλη σε αυτήν. Αυτό το έργο θα προχωρήσουμε από κοινού, μέχρι και το τέλος της έκθεσης, αρχίζοντας από αύριο Τέταρτη.

Για να μπορέσουν όσοι δεν ήρθαν στα εγκαίνια και δεν γνωρίζουν την περίπου ανάπτυξη του έργου, μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση εδώ

Μια κάποια ιδέα από την έκθεση και στην ταινία: