Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας 2012-13

αφίσα εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 20 Οκτ 2012

σεμινάριο φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Σύλλογο Εννέα

Το βασικό σεμινάριο φωτογραφίας του «Εννέα» διαρκεί 7 μήνες και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα σε τετράωρες συναντήσεις. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται κάθε Σάββατο 17.00 έως 21.00.

Το κάθε τετράωρο χωρίζεται σε δυο ενότητες. Η πρώτη (17.00 - 19.00) αφορά στα τεχνικά της φωτογραφίας και καλύπτει όλες τις γενικές αρχές από την λήψη μέχρι την εκτύπωση για την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία. Η ύλη είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να εφοδιάσει τον αρχάριο με τις απαραίτητες γνώσεις, χωρίς όμως να παραλείπει να εμπλουτίσει σημαντικά και τις γνώσεις του προχωρημένου. Σκοπός, αυτού του πρώτου μέρους, είναι να αποκτήσει ο φωτογράφος την απαραίτητα καλή γνώση της τεχνικής, έτσι ώστε να μην τον απασχολεί κατά την ώρα της δημιουργίας.

Το δεύτερο μέρος κάθε συνάντησης αφορά την καλλιτεχνική φωτογραφία και περιλαμβάνει τρία σκέλη:
i) εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας, μέσα απ’ την ιστορία της και τα μεγάλα έργα που έχει να παρουσιάσει,
ii) ανάπτυξη κριτικής ικανότητας απέναντι στη φωτογραφία ως έργο τέχνης και
iii) να καλύψει την προσωπική φωτογραφική αναζήτηση των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από προβολές slides και συζητήσεις, παρουσιάζεται το έργο μεγάλων φωτογράφων από την αρχή της ιστορίας της φωτογραφίας μέχρι και τις μέρες μας. Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους.

Η δουλειά που παράγουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάζεται και συζητιέται. Μ’ αυτόν τον τρόπο περνούν όλοι από την διαδικασία μιας εποικοδομητικής και σωστά κατευθυνόμενης κριτικής, έχοντας έτσι την ευκαιρία, αφ’ ενός να οξύνουν την κριτική τους αντίληψη και εφ’ ετέρου να διευκολυνθούν στην φωτογραφική τους πορεία.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας, και εφόσον το θέλουν, μπορούν να εγγραφούν μέλη και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη ζωή του συλλόγου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης
Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας 2012-2013
Διάρκεια: Επτά μήνες (120 ώρες συνολικά).
Παραδόσεις: Κάθε Σάββατο από 17:00 έως 21:00
Έναρξη: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, στις 17:00
Κόστος: 900 € πληρωτέο σε τρεις δόσεις / Εγγραφή: 40 €