Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας "ΚΑ.ΔΡΩ."

φωτογραφία εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Φιλιππιάδα // Δημοσίευση: 15 Οκτ 2012

μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «ΚΑ.ΔΡΩ.» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2012 – 2013 την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο ''ILIANA'' κάθε Τετάρτη 20:00 - 22:00.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.

Τα σεμινάρια θα κινηθούν γύρω από τα εξής θέματα :

  1. Τεχνικά της φωτογραφίας:
    Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο επίδοξος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι την εκτύπωση.
  2. Φωτογραφική αισθητική:
    Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων, να αναπτυχθεί η οπτική τους αντίληψη και η κριτική ικανότητα απέναντι στη φωτογραφία και τις όμορες τέχνες.
  3. Κύκλος μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στα βασικότερα προγράμματα και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και εκτύπωση της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας.
  4. Πρακτική εξάσκηση:
    Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην εξάσκηση των μελών πάνω σε συγκεκριμένα project, που ανατίθενται με κοινή απόφαση των μελών.

Βασικός εισηγητής θα είναι ο Μανώλης Φραγγίδης, εικαστικός, σκηνοθέτης και δημιουργός κόμικς.
Έιναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ΔΔΠΜΣ του Τμήματος ΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε εκθέσεις εικαστικών, κόμικς, θεατρικές, και κινηματογραφικές παραγωγές και εκδόσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.