Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος - Αλόννησος

φωτογραφία εκδήλωσης
· Εκδόσεις · Λευκώματα · Βόλος // Δημοσίευση: 19 Δεκ 2012

παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον του Βόλου

Παρθένες γωνίες του Πηλιορείτικου βουνού που λάμπουν στο φως. Γραφικοί οικισμοί που ξεχειλίζουν αρμονία, γαντζωμένοι στα ορεινά πρανή. Κι άλλες φορές να κυλούν μέχρι τον γιαλό. Θάλασσα πιο διάφανη από κρύσταλλο με χρώματα μοναδικά. Ούριοι άνεμοι και αύρες δροσερές σε σπρώχνουν να ψυχανεμίζεσαι την παρουσία τους, ενώ προβάλει η εικόνα του Βόλου με το μοναδικό ρυμοτομικό του σχέδιο. Και πλάι τους οι
Σποράδες με την αρχέγονη ομορφιά τους. Κι όλα κοιταγμένα από ψηλά.
Αυτό είναι το νέο φωτογραφικό λεύκωμα : «Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος - Αλόννησος».

Την δημιουργία του υπογράφουν καταξιωμένοι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης.
Ο Μιχάλης Πόρναλης φωτογράφος και μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, ο Τηνιακός Αριστείδης Κοντογρώργης με σπουδές στις Καλές Τέχνες και την Τεχνική και Διαχείριση Εφαρμοσμένων Τεχνών, Καθηγητής Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθηνών και επίτιμος Πρόεδρος της ΕΦΕ. Και τρίτος ο Πειραιώτης Νικόλας Σαράφης, επιχειρηματίας και γνωστός φωτογράφος.
Τα κείμενα του Λευκώματος υπογράφει ο Άρης Βολιώτης.
Στις εκατόν είκοσι σελίδες αυτού του Λευκώματος: «Από Ψηλά: Πήλιο – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος Αλόννησος» ξετυλίγεται όλη η μαγεία του μεγαλύτερου μέρους της Μαγνησίας.

Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη του 2012 και ώρα 21.00  στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» του Βόλου, πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση με ομιλητές την κ. Χριστίνα Ζαχοπούλου φωτογράφο και γεν. γραμματέα της Ένωσης Φοτορεπόρτερ, ο κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Νατάσα Οικονόμου Αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με Συναυλία των «RED WINE BAND».