Αίγινας Τόποι

Αφίσα Έκθεσης
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 01 Mar 2013

έκθεση του φωτογραφικού εργαστήριου Αίγινας στις βιτρίνες της Αίγινας

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας «Ι. Καποδίστριας» γεμίζει τις βιτρίνες της Αίγινας για όλον τον Μάρτη με φωτογραφίες.

26 Φωτογράφοι από το εργαστήρι, παλιά και νέα μέλη, εκθέτουν φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος (70 χ 100) με θέμα «Αίγινας Τόποι» σε 35 βιτρίνες. Το Αιγινίτικο τοπίο όπως το βιώνουν σε όλες τις εποχές, καθαρό από το ανθρώπινο στοιχείο, χωρίς δηλαδή σπίτια - δρομάκια - κολώνες - πεζούλες - εκκλησάκια, ένα τοπίο άχρονο, καθαρό, συμβολίζοντας την καθαρότητα που χρειαζόμαστε σε μια εποχή κρίσης που αναθεωρούμε τις αξίες μας και προσδιορίζουμε έναν τρόπο ζωής πιο συνειδητό και εστιασμένο στη καθαρότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Η καθαρότητα του τοπίου που μας φέρνει πιο κοντά στο στοιχείο της φύσης, στοιχείο αναπόσπαστο για την προσωπική μας εξέλιξη και ισορροπία, γίνεται ταυτόχρονα και ένα αισιόδοξο μήνυμα σε αυτούς τους καιρούς που ονοματίσαμε δύσκολους.

Επιλέγοντας οι φωτογράφοι το όρθιο κάδρο αναγκάζονται οι ίδιοι και προκαλούν και τους θεατές να εμβαθύνουν περισσότερο στην εικόνα και στους Τόπους που πολλές φορές προσπερνούν ή και αφήνουν ανεξερεύνητους.
Η Αίγινα με τις βιτρίνες των καταστημάτων που συμμετέχουν γίνεται ο καινούργιος τόπος έκθεσης των φωτογράφων του εργαστηρίου και επαναπροσδιορίζουν τη σχέση θεατή - καλλιτέχνη βγάζοντας τα έργα από έναν κλειστό χώρο μιας αίθουσας και μιας ομάδας στο δρόμο.

Η έκθεση-δράση θα κρατήσει όλον τον Μάρτη δίνοντας και μια ευκαιρία τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να ξαναδούν τις βιτρίνες της Αίγινας με άλλη οπτική. Οι εικόνες είναι τυπωμένες σε καμβά και σε τελάρα 70 χ 100 που θα πωλούνται στη συμβολική τιμή των 80 ευρώ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Λεούσειο Ίδρυμα για το συσσίτιο των απόρων στην Αίγινα.

Την Παρασκευή με την έναρξη της έκθεσης θα γίνουν άτυπα εγκαίνια, στο δρόμο φυσικά, στις 20.00μ.μ. στη Π. Ηρειώτη (στο ύψος της βιτρίνας στο κατάστημα ξηρών καρπών Μούρτζης).