Λουκάς Βασιλικός

ηλικιωμένη γυναίκα κοιτάζει μέσα από το παράθυρο του σπιτιού της
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Ηράκλειο // Δημοσίευση: 23 Μάιος 2010

παρουσίαση της φωτογραφικής δουλείας του Λουκά Βασιλικού

Στο πλαίσιο της ενότητας "Just for your eyes festival 2010" (ομαδική έκθεση φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες και workshops αναγνωρισμένων Ελλήνων φωτογράφων κ.ά), η Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.) θα παρουσιάσει το φωτογραφικό έργο του Λουκά Βασιλικού στις 27 Μαΐου και ώρα 8:00μμ στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (Ηράκλειο Κρήτης).

Θα παρευρεθεί ο ίδιος ο φωτογράφος και θα συνομιλήσει με το κοινό.Την παρουσίαση θα κάνει ο Ζαχαρίας Κατσακός, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας και επίσης φωτογράφος.

Λουκάς Βασιλικός
Γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1996 μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Το 2006 παρακολούθησε ένα φωτογραφικό σεμινάριο του Μάνου Λυκάκη και έτσι μπήκε στον κόσμο της φωτογραφίας. Από τότε άρχισε να ασχολείται καθημερινά με τη φωτογραφία δρόμου, που είναι και η μεγάλη του αγάπη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη. Το 2009 συμμετείχε στο Αthens Photo Festival στους νέους φωτογράφους. Επίσης έχει παρουσιάσει φωτογραφίες του σε 3 λευκώματα μαζί με άλλους φωτογράφους. Από το 2008 είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» του Πλάτωνα Ριβέλλη.
http://www.lukasvasilikos.com/