Συνεργασία

Αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Λευκωσία // Δημοσίευση: 24 Απρ 2013

διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός από το The Meeting Point

To ‘The Meeting Point’ στο Σπίτι της Συνεργασίας σας προσκαλεί να διεισδύσετε στο πραγματικό πνέυμα της Συνεργασίας μέσα από ένα μοναδικό φωτογραφικό διαγωνισμό! Ανοιχτός σε ντόπιους αλλά και διεθνείς φωτογράφους, στόχος του διαγωνισμού είναι να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο οπτικό ταξίδι μέσα από εκπληκτικές εικόνες, με θέμα τη Συνεργασία.

1. Όροι Συμμετοχής:

 • Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Νεαροί συμμετέχοντες ηλικίας 13 – 18 ετών κατά την 1 Ιουνίου 2013, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους στην κατηγορία ‘Βραβείο Καλύτερου/ης έφηβου/ης φωτογράφου’.
 • Ο/η φωτογράφος θα πρέπει να κατέχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που υποβάλλει (συμπεριλαμβανομένου ιδιοκτησίας, πνευματικών δικαιωμάτων, συναίνεση μοντέλων όπου χρειάζεται).
 • Εάν οι φωτογραφίες τους επιλεγούν για έκθεση στο Σπίτι της Συνεργασίας, οι φωτογράφοι δεσμεύονται να συμφωνήσουν για έκθεση των φωτογραφιών τους στον χώρο αυτό για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στο αρχείο του Σπιτιού της Συνεργασίας.
 • Οι φωτογράφοι συμφωνούν ότι το The Μeeting Point διατηρεί το δικαίωμα να αναπαράγει τις φωτογραφίες χωρίς τη γραπτή τους συναίνεση για λόγους προώθησης στην ιστοσελίδα, το ενημερωτικό δελτίο ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Το όνομα των φωτογράφων θα αναγράφεται στις φωτογραφίες όπου είναι δυνατόν.
 • Όλα τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
 • Οποιαδήποτε συγγενικά άτομα των υπαλλήλων ή / και άμεσων συνεργατών του Σπιτιού της Συνεργασίας ή του Συμβουλίου του ΟΙΔΕ εξαιρούνται του διαγωνισμού.

2. Τεχνικές Προδιαγραφές

 • Οι φωτογράφοι μπορούν να υποβάλλουν από μια μέχρι πέντε φωτογραφίες.
 • Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται θα πρέπει να είναι σε μορφή JPG, RGB colour space/ 8bit. H μεγαλύτερη διάσταση θα πρέπει να είναι 1200 pixels. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι οποιουδήποτε σχήματος (κάθετες, οριζόντιες ή τετράγωνες).
 • Οι φωτογράφοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν φωτογραφίες που έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.
 • Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβάλλονται σε CD, ή μέσω e-mail, μέχρι την 21η Μαΐου 2013, μαζί με την φόρμα συμμετοχής, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα: www.home4cooperation.info
  Tα CDs θα πρέπει να παραδίδονται διά χειρός στο The Meeting Point, το οποίο βρίσκεται στο Σπίτι της Συνεργασίας, στην ελεγχόμενη από τα Η.Ε. ουδέτερη ζώνη (έναντι ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας) ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση ‘Photo Competition, Σπίτι της Συνεργασίας, Τ.Θ. 18002, Λευκωσία 1703 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση photography@home4cooperation.info
  Παρακαλούμε όπως αναγράφεται το όνομα, e-mail, και τηλέφωνο φωτογράφου στο Cd.
 • Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να φέρουν τίτλο, ενώ στην περίπτωση που ο/η φωτογράφος δεν επιθυμεί να δώσει τίτλο τότε να αναγράφεται η λέξη ‘Untitled’. Εάν ο/η φωτογράφος το επιθυμεί, μπορεί να υποβάλει περιγραφή φωτογραφίας (μέχρι 30 λέξεις).

3. Λήξη διορίας συμμετοχής

 • Η ημερομηνία λήξης για τις συμμετοχές είναι η 21η Μαΐου 2013, στις 6μ.μ. Οι φωτογραφίες που θα αποστέλλονται με ταχυδρομείο και θα φέρουν σφραγίδα μέχρι και αυτή την ημερομηνία θα γίνονται δεκτές.

4. Επιλογή

Φάση A’:
Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από τρεις επαγγελματίες Κύπριους φωτογράφους. Η απόφασή τους θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Κατά την πρώτη φάση της προεπιλογής, η Επιτροπή θα αποφασίσει, μέσα από όλες τις ψηφιακές φωτογραφίες που θα υποβληθούν, ποιες θα προχωρήσουν στην τελική έκθεση.

Φάση Β’:
Οι επιτυχόντες φωτογράφοι θα ειδοποιηθούν έτσι ώστε να υποβάλουν τις εκτυπωμένες φωτογραφίες τους. Όλες οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν για έκθεση θα πρέπει να παραδοθούν εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί στο Σπίτι της Συνεργασίας, μέχρι τις 5 Ιουνίου 2013. Η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει μέσα από τις εκτυπωμένες πια φωτογραφίες, τους νικητές.

Προδιαγραφές Διαστάσεων:
Η μεγαλύτερη διάσταση της εκτυπωμένης εικόνας θα πρέπει να είναι μεταξύ 40 και 45 εκ. (οι τετράγωνες φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 30x30εκ., ενώ η μικρή διάσταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 εκ.). Όσες επιλεγμένες φωτογραφίες δεν παραδοθούν σε εκτυπωμένη μορφή μέχρι τις 5 Ιουνίου 2013, θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες να μην επικολληθούν σε καμία επιφάνεια. Oι διοργανωτές θα αναλάβουν την επικόλλησή τους σε foamboard.

5. Βραβεία
Οι νικητές των βραβείων και των Τιμητικών Επαίνων θα ανακοινωθούν στα εγκαίνια της έκθεσης, τον Ιούνιο 2013 (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα).

 • 1ο Βραβείο: Τablet Ipad Mini Wi-Fi 16GB
 • 2ο Βραβείο: Tριπόδι Manfrotto 190XProB plus Head (496RC2 ή 804RC2)
 • 3o Βραβείο: Κάμερα Lomography La Sardina 35mm ‘DIY Edition’ & Flash
 • Βραβείο Καλύτερου/ης Έφηβου/ Έφηβης Φωτογράφου: Κάμερα Lomography La Sardina 35mm ‘The Guvnor Edition’

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Όλες οι φωτογραφίες παραμένουν στα αρχεία του The Meeting Point.

Οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανέπαφες οι φωτογραφίες. Σε περίπτωση ζημίας το The Meeting Point δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, και δεν θα επιστρέψει το κόστος των φωτογραφιών στον φωτογράφο.

Υποβάλλοντας συμμετοχή σε αυτό τον διαγωνισμό, αποδέχεστε τους πιο πάνω όρους συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθύνεστε στο The Meeting Point: +357 22445740, e-mail photography@home4cooperation.info, www.home4cooperation.info