Κωνσταντίνος Μάνος

Φωτογραφία του εισηγητή
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Προβολές · Αθήνα // Δημοσίευση: 19 Μάιος 2013

ομιλία και προβολή φωτογραφιών του Κωνσταντίνου Μάνου στο Μουσείο Μπενάκη

Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης A Greek Portfolio, 50 χρόνια μετά ο σπουδαίος έλληνας καλλιτέχνης της διασποράς και μέλος του διεθνούς πρακτορείου Magnum Photos, Κωνσταντίνος Μάνος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στις 17:30, στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) σε slide-show το συνολικό του έργο.

Θα μιλήσει για την πρώτη του επαγγελματική δραστηριότητα ως επίσημος φωτογράφος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστόνης το 1961, για τη μετέπειτα συνεργασία του με τα περιοδικά Esquire, Life και Look καθώς και για την παραγωγή πολυμέσων Where’s Boston? που οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου του Bostonians το 1974. Εκτενής αναφορά θα γίνει στα ταξίδια που πραγματοποίησε στη χώρα μας τη δεκαετία του 1960 και στο πολυβραβευμένο λεύκωμα A Greek Portfolio. Η ομιλία του Μάνου θα κλείσει με την παρουσίαση του εν εξελίξει έργου του με τον τίτλο American Color.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο φωτογράφος θα υπογράφει τα τελευταία αντίτυπα του A Greek Portfolio (έκδοση W. W. Norton & Co., 1999) που θα διατίθενται από τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.