Σεμινάριο και Έκθεση Φωτογραφιών στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Αφίσα Έκθεσης
· Εκθέσεις · Μαθήματα - Σεμινάρια // Δημοσίευση: 21 Μάιος 2013

σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη και έκθεση της Φ.Λ.Βόλου και της Φ.Λ.Λάρισας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Σεμινάρια φωτογραφικής κριτικής», με εισηγητή τον γνωστό φωτογράφο, δάσκαλο και θεωρητικό τής φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη.

Το τρίτο σεμινάριο, το οποίο διαρκεί συνολικά 12 ώρες, θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα κατά το διήμερο 25-26 Μαΐου 2013 (Σάββατο/Κυριακή 11.00-14.00&16.00-19.00) και περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλύσεις, προβολές και κριτική. Το σεμινάριο διδάσκεται δωρεάν και οι συμμετέχοντες καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική και σχολιασμό. Το προτεινόμενο, αλλά όχι και αποκλειστικό, θέμα των φωτογραφιών είναι «Η καθημερινότητα του φωτογράφου». Οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν ως αντικείμενο το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους, την πόλη, το περιβάλλον εργασίας και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τον προσωπικό χώρο και την καθημερινή ζωή. Θα είναι, δηλαδή, ένα είδος, οπτικού ημερολογίου, αλλά με πρόθεση δημιουργική και όχι απλώς αναμνηστική.

Παράλληλα με το σεμινάριο πραγματοποιείται, σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, Έκθεση Φωτογραφιών της φωτογραφικής λέσχης Βόλου και της φωτογραφικής λέσχης Λάρισας, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στις 20:00.

*Οι εγγραφές για τα σεμινάριο φωτογραφικής κριτικής στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας έχουν ολοκληρωθεί.