Ένας δρόμος… μία ιστορία

Φωτογραφία Εκδήλωσης
· Προβολές · Βόλος // Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013

σειρά βίντεο από φωτογραφίες 12 μέλων της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Ομαδικό έργο με θέμα «Ένας δρόμος…μία ιστορία» παρουσιάζουν 12 μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20:00 στο Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος στη γιορτή της πόλης του Βόλου.

Ως κάτοικοι της πόλης του Βόλου κληθήκαμε να επιλέξουμε ένα δρόμο από την αρχή μέχρι το πέρας του και να δημιουργήσουμε μια φωτοϊστορία. Μια ιστορία όχι με την συμβατική έννοια της εξιστόρησης, αλλά μ’ αυτήν της εικαστικής άποψης-αλήθειας του κάθε φωτογράφου. Οι άνθρωποι και η ζωή τους στην πόλη – η ζωή της πόλης. Η πόλη στην καθημερινότητα, στο φως και στο σκοτάδι, σημεία ή σημάδια της που λειτουργούν ως πόλοι - αναφορά στους πολίτες ή στη γενικότερη συνείδησή τους: Πώς βλέπουμε την πόλη περπατώντας, με το ποδήλατο ή με το αυτοκίνητο. Ποιες λειτουργίες και χρήσεις συμμετέχουν στον σχηματισμό του πυρήνα της. Ποια ίχνη αφήνουν οι άνθρωποι στους τοίχους, πώς υπάρχει το πράσινο στη ζωή μας. Ο χρόνος και η μνήμη της πόλης, αλλά και των ανθρώπων. Πώς παρουσιάζεται ο δημόσιος και ο ιδιωτικός χώρος. Αυτά και άλλα ζητήματα διαμόρφωσαν το λεξιλόγιο των φωτογράφων στην ιστορία τους. Η κάθε φωτογραφική ιστορία έγινε εν τέλει βίντεο και όλα μαζί από κοινού αποτελούν ένα σύνολο όπως το μωσαϊκό της πόλης που κατοικούμε.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου θα είναι σειρά βίντεο από φωτογραφίες των δημιουργών, την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20.00 στο Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου, ενώ έχει προγραμματιστεί, στο πλαίσιο του «Νοέμβρη Φωτογραφίας 2013» που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, το project να παρουσιαστεί με την μορφή έκθεσης φωτογραφίας. Ο Βόλος, με το χαρακτηριστικό σχήμα του καννάβου (πλέγματος), ή, γι’ άλλους, του ιπποδάμειου συστήματος, είναι εκείνο το μοτίβο που λειτουργεί σε ένα ανοιχτό σχέδιο-project: Στην πλατφόρμα του έργου που δημιουργείται μπορεί να προστεθεί οποιαδήποτε μελλοντική εργασία.

Φωτογράφοι: Αποστόλης Αλεξίου, Παναγιώτης Ανδριώτης , Βάνα Γεωργαλά, Ελένη Δαπόντα, Γιάννης Κοϊνάκης, Βασίλης Νιμπής, Λευτέρης Πλαβός, Ανδρέας Ρούτσιας, Γιάννης Τζίμας, Κώστας Τσιλογιάννης, Δημήτρης Τσιουβάκας, Μαρία Χαραλάμπους.

Επιμέλεια και συντονισμός ομάδας: Λευτέρης Πλαβός