Μαθήματα φωτογραφίας στον Χορίαμβο

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Λάρισα // Δημοσίευση: 14 Σεπ 2013

μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2013 – 2014

Τα μαγικά μονοπάτια της φωτογραφικής τέχνης, θα εξερευνήσουν και φέτος οι μαθητές του φωτογραφικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορίαμβος». Με την έναρξη των μαθημάτων, παλιοί και νέοι δημιουργοί θα περιηγηθούν στον πανέμορφο κόσμο της φωτογραφίας, θα γνωρίσουν τις τεχνικές λήψης, αλλά και της αισθητικής. Το εργαστήρι πραγματοποιείται με ευθύνη του έμπειρου Λαρισαίου φωτογράφου Αποστόλη Ντόμαλη.

Ο Αποστόλης Ντόμαλης ξεκίνησε την φωτογραφία στα τέλη της δεκαετίας του 90, με ασπρόμαυρο φίλμ και σκοτεινό θάλαμο. Το ενδιαφέρον του έγινε πάθος και σπουδές στα ΤΕΙ φωτογραφίας στην Αθήνα. Τελειώνοντας τα ΤΕΙ Αθηνών (τμήμα Φωτογραφίας), ασχολήθηκε περισσότερο με το κοινωνικό φωτορεπορτάζ, και τα σπόρ.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές ομαδικές καθώς και ατομικές εκθέσεις, με χαρακτηριστικές την ατομική έκθεση που έγινε τον Μάρτιο του 1998 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με εικόνες μέσα από το τρένο και στιγμιότυπα από την Λαϊκή Αγορά (ασπρόμαυρες), καθώς και τη δεύτερη η οποία αφορούσε το αποκριάτικο τοπικό καρναβάλι και το Μπουρανι, με τίτλο «Πίσω από την μάσκα».

Η σχέση του με την εκπαιδευτική διδασκαλία στη φωτογραφία ξεκίνησε πολύ παλιά ως συνεργάτης σε διάφορα τμήματα ΝΕΛΕ , ΙΕΚ με σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει κάνει την επιμέλεια και εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων (Έμπνευση 1997 κλπ),ενώ φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε σχολικά βιβλία της Ελληνικής Γλώσσας της Α και Β Γυμνασίου του υπουργείου Παιδείας. Σήμερα, εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος-φωτορεπόρτερ και είναι μέλος της ¨Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος(ΕΦΕ),και του ΦΟΙΒΟΥ.

Το τελευταίο διάστημα έχει την ευθύνη του φωτογραφικού εργαστήριου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορίαμβος», στο οποίο πραγματοποιείται κύκλος εκμάθησης φωτογραφίας γύρω από τα βασικά στοιχεία ιστορίας, τεχνικής λήψης και αισθητικής της φωτογραφίας(ψηφιακής και αναλογικής)

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά: 12:00 - 14:00 & 18:00 - 22:00 στη διεύθυνση Γαληνού 5

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2411101963 - 6972931943