Workshops Νοεμβρίου από τη σχολή Όραμα

Αφίσα εκδήλωσης
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 30 Οκτ 2013

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Το πρόγραμμα των workshops αποτελείται από τέσσερις κύκλους εργαστηρίων [Βασική Κατάρτιση – Επαγγελματική Εκπαίδευση – Εκτός Πόλης – Φωτορεπορτάζ & Φωτογραφία Ντοκουμέντο] που απευθύνονται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν φωτογραφικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους  που θέλουν να επεκτείνουν αυτές που ήδη διαθέτουν ή έχουν επαγγελματικά κίνητρα.
Κάθε κύκλος επικεντρώνεταιστις γνώσεις, στις δεξιότητες, και στις τεχνικές που απαιτούνται,για τη φωτογραφική στήριξη και προσωπική εξέλιξη των μαθητών ώστε ναεκπληρώσουν του στόχους τους. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Επωφεληθείτε από τον συνδυασμό σεμιναρίων
Σε όσους παρακολουθήσουν όλα τα εργαστήρια του κύκλου, παρέχεται έκπτωση 10% με  εξόφληση όλου του ποσού.

 

ON CAMERA FLASH 3/11

[Κύκλος Workshop επαγγελματική εκπαίδευση]
Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Το σεμινάριο αφορά την κατανόηση και τη δημιουργική χρήση του εξωτερικού flash της μηχανής και των αξεσουάρ του. Οι μαθητές διδάσκονται τον καλύτερο τρόπο χρήσης του σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και πώς να επεκτείνουν τις δυνατότητες του φωτισμού, συνδυάζοντας πολλαπλά συστήματα flash και τεχνικές fill και bounce. Το μάθημα απευθύνεται ιδιαίτερα σε φωτογράφους που χρησιμοποιούν flash επαγγελματικά, αλλά και σε όσους συνειδητοποιούν ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις λήψεις τους. Όσοι διαθέτουν flash μπορούν να το φέρουν.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: Φωτογραφία στην πράξη

INFO
Διάρκεια: 4 ώρες
Ημερομηνίες: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 11.00 – 15.00
Κόστος: 40€ +ΦΠΑ.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Τεχνική υποστήριξη:
AGOPIAN PROFOT

 

STUDIO LIGHTING FOR PORTRAIT 9-11/11

[Κύκλος Workshop επαγγελματική εκπαίδευση]
Εισηγητής: Νίκος Βαρδακαστάνης

Μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών του φωτισμού πορτρέτου, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιοποιούν την ποιότητα του φωτός ως κύριο άξονα για μια δημιουργική λήψη.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνται κατά τη λήψη και θα παρακολουθήσουν την demo φωτογράφιση του εισηγητή παράλληλα με τη θεωρία.

Τη δεύτερη μέρα θα μάθουν να λειτουργούν αποτελεσματικά σαν ομάδα φωτογραφίζοντας οι ίδιοι τα μοντέλα τους και να εστιάζουν δημιουργικά στα προβλήματα που προκύπτουν, δίνοντας τη λύση μέσα από την προσωπική τους ματιά.
Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν θα συζητηθούν την τρίτη μέρα του σεμιναρίου με έμφαση σε αισθητικά και τεχνικά θέματα ώστε ο καθένας να θέσει τις βάσεις για να αποκτήσει τον δικό του φωτογραφικό χαρακτήρα.
Το μάθημα διεξάγεται σε μικρή ομάδα των οκτώ ατόμων.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: Studiophotography

INFO
Διάρκεια: 12 ώρες
Ημερομηνίες: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 11:00 – 15:00
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 11:00 – 16:00
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 19:00 – 22:00
Κόστος: 160€ +ΦΠΑ.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τεχνικήυποστήριξη:
AGOPIAN PROFOT

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ16-18/11

[Κύκλος Workshop Φωτορεπορταζ & Φωτογραφία ντοκουμέντο] - Εισηγήτρια: Μάρω Κουρή

Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω εξελίξεων και συγκεντρώνει το φωτοειδησεογραφικό ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθιστώντας τη φωτογραφία ρεπορτάζ επίκαιρη όσο ποτέ. Στόχος του μαθήματος είναι να διδάξει την οπτική τεκμηρίωση ενός κοινωνικού, πολιτιστικού ή πολιτικού γεγονότος με ειλικρινή και πειστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δουλέψουν πάνω στην ανάπτυξη μιας θεματολογίας σε πραγματικές συνθήκες ρεπορτάζ και θα μάθουν να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, να ρισκάρουν και να ξεπερνούν τα όρια τους προκειμένου να εξελιχθούν σε ένα ανώτερο φωτογραφικό επίπεδο.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου αφιερώνεται στην παρουσίαση δουλειάς γνωστών φωτορεπόρτερ και θεμάτων της εισηγήτριας, ενώ ολοκληρώνεται με συζητήσεις που αφορούν την επιλογή, τον καθορισμό και την έρευνα του θέματος της εργασίας.

Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν το θέμα τους με την εισηγήτρια να καθοδηγεί και να συμβουλεύει.

Την τελευταία μέρα θα παρουσιαστούν οι εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία, στα πρακτορεία και στα φεστιβάλ που την αντιπροσωπεύουν. Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Διάρκεια: 14 ώρες
Ημερομηνίες: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 11:00 – 15:00
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 09:00 – 16:00
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 19:00 – 22:00
Κόστος: 150€ +ΦΠΑ.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 24/11

[Κύκλος Workshop Βασική Κατάρτιση]
Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής μηχανής. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν τη λειτουργία της μηχανής και των φακών: ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, αρχεία RAW, ισορροπία λευκού, εστιακή απόσταση . Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης δημιουργούν τις συνθήκες που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας. Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό επίδειξης ενώ όσοι διαθέτουν φωτογραφική μηχανή μπορούν να τη φέρουν. Το εργαστήριο θα επαναληφθεί Νοέμβριο και Ιανουάριο.

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 20€ + ΦΠΑ
Ώρες: 11:00 – 15:00
Ημερομηνίες:15/9, 24/11, 12/01
Εγγραφέςέως: 11/9, 20/11, 8/1