Οι Δρόμοι του Κουδουνιού

Λογότυπο Φορέα
· Υποβολές Έργων · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 17 Νοε 2013

προκήρυξη ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει το τμήμα φωτογραφίας της δράσης «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού».

Καλούνται οι φωτογράφοι που έχουν υλικό με κωδωνοφόρους, (από όποιο μέρος του πλανήτη), και ενδιαφέρονται να το παρουσιάσουν σε έκθεση στα πλαίσια της διοργάνωσης, να το δηλώσουν, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στον υπεύθυνο των εκθέσεων Βασίλη Καρκατσέλη, με αποστολή συμβολικού αριθμού φωτογραφιών, στη διεύθυνση: katselis@the.forthnet.gr.

Οι λεπτομέρειες (για να μην σας κουράζουμε)μόνο για τους ενδιαφερόμενους.
Για πρόσθετες πληροφορίες: τηλ 6942 860 890

«Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τα κουδούνια της Ευρώπης»
Λίγα λόγια για το πλαίσιο της συνολικής διοργάνωσης

Στην προσπάθειά να συνδεθεί η λαογραφική παράδοση της Ελλάδας με τις αντίστοιχες παραδόσεις του Ευρωπαϊκού χώρου και όχι μόνο, διοργανώνεται η πρώτη πομπή κωδωνοφόρων στο πλαίσιο της δράσης «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού».
Η διοργάνωση τοποθετείται σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με προτεραιότητα να επεκταθεί αυτή η δραστηριότητα με εργαστήρια, συνέδρια, ημερίδες, έκθεση ή εκθέσεις φωτογραφίας και άλλου είδους αντίστοιχο οπτικό υλικό και αναπαραστάσεις δρώμενων.
Σκοπός μας, στην πρώτη αυτή ευρωπαϊκή συνάντηση, είναι να διερευνήσουμε τα κοινά στοιχεία των ομάδων που αναβιώνουν τα ανάλογα έθιμα της κωδωνοφορίας στους τόπους τους.
Βασικός ημερολογιακός άξονας των δράσεων έχει σχεδιαστεί να είναι το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Η πρώτη πομπή θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014. Θα περιλαμβάνει παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη σε κεντρική πλατεία όπου τα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν μια 15’ αναπαράσταση των εθίμων τους. Θα ακολουθήσει παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία με διαδραστικό χαρακτήρα και με σκοπό να συμμετάσχουν ενεργά και να έρθουν σε επαφή οι πολίτες με τους συμμετέχοντες. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα οργανωθεί πάρτι για τα συγκροτήματα και τους εθελοντές της διοργάνωσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.