Μυρτώ Παπαδοπούλου

Αφίσα εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Χανιά // Δημοσίευση: 03 Δεκ 2013

παρουσίαση του φωτογραφικού έργου της Μυρτώς Παπαδοπούλου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.Φ.ΚΙ.) σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ έχει την χαρά να παρουσιάζει την φωτογράφο Μυρτώ Παπαδοπούλου σε μια προβολή και συζήτηση επάνω σε φωτογραφικές εργασίες της, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι – ΚΑΜ) στις 20:30 (είσοδος ελεύθερη).

Βιογραφικό:
Η Μυρτώ Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2006 έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές κέντρο φωτογραφίας της Νέας Υόρκης (ICP-International Center of Photography, N.Y) απ’όπου πήρε και υποτροφία. Το 2007 συμμετείχε στο EddieAdamsworkshop με επικεφαλείς τους MicheleMcNally και VincentLaforet από τους NewYorkΤimes.

Η δουλειά της έχει διακριθεί σε διοργανώσεις όπως το MagentaFoundation (Emergingphotographer 2013), έχει κερδίσει βραβεία και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ όπως στο Moisoff de la photo 08 στο Παρίσι, στο Photoquai 2em BiennalduMonde 09 στο MuseeQuaiBranly στο Παρίσι, στο NY Photo festival 09, στο LOOK3 BetweenFestival 2010 στην Αμερική, στο DumboArtsFestival 2011 στην Νέα Υόρκη, στο Athens Photo Festival 2011, 2012 στην Αθήνα και σε άλλα.

Συνεργάζεται με τους: Time, GEO, LeMonde, NeueZugerZeitung, DAS Magazine, VisionMagazine, CorrieredellaSera, ElMundo, LaStampa, Diariomagazine, Κ Καθημερινή κ.α και στο διαδίκτυο με τους LENS των NewYork Times,TIME.com κ.α. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα σαν φωτογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ.
www.myrtopapadopoulos.com