Θάλασσας Τόποι

άνθρωποι μασκαρεμένοι ως γουρούνια
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 14 Ιουν 2010

έκθεση φωτογραφίας του Άρη Παύλου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

Ο φωτογράφος Άρης Παύλος εκθέτει στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας από 18 – 23 Ιουνίου 2010  την δουλειά του «Θάλασσας Τόποι». Τον θαλασσινό του βίο τα τελευταία χρόνια τον μετουσιώνει σε φωτογραφίες. Δεν είναι όμως η θάλασσα ο πρωταγωνιστής των εικόνων του.

Εκείνη απλώς υπάρχει. Πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι, το φως, ο χρόνος. Οι σιωπές, οι αναμονές, οι κάβοι, οι γιορτές, τα παιγνίδια. Όλα σε μπερδεμένους ρόλους, σε αδιευκρίνιστες εποχές και ώρες. Η πραγματικότητα γίνεται μαγική, αρκεί να εξαφανιστείς μέσα της ή να παίξεις κρυφτό και κυνηγητό μαζί της.

Ο Άρης Παύλος γεννήθηκε το 1963 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Φωτογραφία στο ΤΕΙ Αθήνας.

Δίδαξε φωτογραφία στη θεραπευτική κοινότητα «ΣΤΡΟΦΗ» του ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα για τέσσερα χρόνια και τώρα διδάσκει φωτογραφία στο σχολείο του, στα ΝΕΛΕ και στην εφηβική ομάδα "ΦΟΣ" στην Αίγινα.

Έχει παρουσιάσει φωτογραφίες του σε ομαδικές & ατομικές εκθέσεις, περιοδικά και λευκώματα και είναι φωτογραφικός συνεργάτης του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Εικόνες της έκθεσης έχουν παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο λεύκωμα «ΑΙΓΑΙΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», έκδοση του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε το 2002. Το λεύκωμα στάθηκε αφορμή ώστε τα επόμενα χρόνια να ολοκληρώσει την ενότητα «Θάλασσας Τόποι» με εικόνες από όλη την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 20.00 μ.μ.