Συνακολουθίες

κολλάζ φωτογραφιών που σχηματίζουν ενα δέντρο
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 14 Ιουν 2010

έκθεση των νέων φωτογράφων του Φωτογραφικού Κέντρου Stereosis

Η δουλειά των νέων φωτογράφων στην έκθεση μας θέτει καίριους προβληματισμούς για την φωτογραφική εικόνα και τον τρόπο της παρουσίασης της.

Θεωρούμε ότι η φωτογραφική εικόνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απεικόνιση μίας και μοναδικής στιγμής που ο/η φωτογράφος θέλει να αποθανατίσει. Η δουλειά όμως των νέων φωτογράφων εστιάζει όχι στην μοναδική στιγμή, αλλά στις «πολλαπλές» διάφορες στιγμές που οι δημιουργοί προσπαθούν να φέρουν μαζί δημιουργώντας μία φωτο-ιστορία, ένα φωτογραφικό collage ή μία κινηματογραφική γραφή με still εικόνες.

Οι νέοι δημιουργοί δεν απομονώνουν από το contact sheet την πιο «δυνατή» εικόνα αλλά αντίθετα επιλέγουν ποιές εικόνες θα φέρουν μαζί έτσι ώστε η δύναμη να βρίσκεται στην σύνθεση των διαφορετικών εικόνων. Αρκετοί σπουδαστές προβληματίστηκαν με τον τρόπο παρουσίασης της φωτογραφικής εικόνας και δημιούργησαν έξυπνες κατασκευές για την παρουσίαση της δουλειάς τους.

Μία ζωντανή διάθεση για πειραματισμό διέπει την δουλειά των νέων φωτογράφων.

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Ζουριδάκης, Στράτος Μαραγκός, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Ζωή Λυμπέρη, Φώτης Θωμάς, Αστέριος Παπαδάκης, Άγγελος Δαϊλίδης, Κωνσταντίνα Λιγομενίδου, Juan Antonio Pacheco, Μαριάννα Ταράση, Θεόδωρος Νικολαϊδης, Φραγκίσκος Ράδογλου, Δάφνη Μελίδου, Γιώργος Κοροξενίδης, Ιλεάνα Δερεμπούκα, Μαρίνα Τσελέπη, Γεωργία Κούτσιανου, Νίκος Καλούμενος, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια έκθεσης: Κάρμεν Πολυδώρου