Απασχόληση για την Ευρώπη – Ευρώπη για την απασχόληση

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 28 Απρ 2014

διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών

Εάν θέλετε να κερδίσετε φωτογραφικό εξοπλισμό αξίας 2.000 ευρώ και ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στις Βρυξέλλες, τότε πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε να βγάζετε φωτογραφίες.

Με τις ευρωεκλογές προ των πυλών, όπου οι πολίτες της Ευρώπης αναμένεται να υποδείξουν με την ψήφο τους ποιος μπορεί να δώσει τις καλύτερες λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ομάδα του ΕΣΚ της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας, ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να εκφραστούν για αυτά τα ζωτικά ευρωπαϊκά ζητήματα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας για την απασχόληση των νέων που διοργανώθηκε το 2013 από την Ομάδα του ΕΣΚ της Επιτροπής των Περιφερειών (http://bit.ly/youth-employment).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Απασχόληση για την Ευρώπη – Ευρώπη για την απασχόληση», οι συμμετέχοντες ερασιτέχνες φωτογράφοι καλούνται να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία την ποικιλομορφία τόσο των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη όσον αφορά την απασχόληση όσο και των επαγγελματικών προσδοκιών των Ευρωπαίων. Στον ιστοχώρο της εν λόγω πρωτοβουλίας (http://www.bit.ly/jobs4eu) μπορείτε να βρείτε έναν «πίνακα έμπνευσης» με λέξεις για την άντληση ιδεών σχετικά με τα σημεία στα οποία θα ήταν σκόπιμο να επικεντρωθούν οι συμμετέχοντες.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2014, είναι ανοικτός στους κατοίκους χωρών της ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας του ΕΣΚ της ΕτΠ –τα οποία εκπροσωπούν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές ολόκληρης της επικράτειας της ΕΕ– και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας. Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν τέταρτο νικητή τον Σεπτέμβριο, με ηλεκτρονική ψηφοφορία (on-line) μέσω της σελίδας Facebook της Ομάδας του ΕΣΚ (www.facebook.com/pesgroupcor).

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2014, σε ειδική τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και για το σχετικό ενημερωτικό υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του διαγωνισμού (http://www.pes.cor.europa.eu).