Εργασία

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 27 Μάιος 2014

έκθεση φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας» παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά με θέμα την «Εργασία» στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.

Από το βυθό της θάλασσας, σε κλειστά εργαστήρια, σκεπαστές αγορές, υπαίθρια κιόσκια, ναυπηγεία, βουνά και λιοτρίβια, οι φωτογραφίες μας περιγράφουν έναν κόσμο που εργάζεται. Άλλοτε με μεράκι και άλλοτε από ανάγκη. Μελισσοκόμοι, δύτες, βοσκοί, αγιογράφοι, υπαίθριοι, πωλητές, καραγκιοζοπαίχτες, μοδίστρες, ναυπηγοί, ψαράδες, καραβομαραγκοί, τεχνίτες κάθε είδους ανακατεύονται σε μια έκθεση που δείχνει τη σχέση των ανθρώπων με την εργασία σε κάθε μεριά του κόσμου. Οι φωτογράφοι του εργαστηρίου άθελά τους δείχνουν έναν κόσμο που κυριαρχείται από την αντρική εργασία, η γυναικεία εργασία παίρνει τον ρόλο του κομπάρσου και κρύβεται στους χώρους των σπιτιών ή στο πίσω μέρος των εργαστηρίων ... μια μικρή επανόρθωση είναι οι τελευταίες λέξεις και μια αφορμή για μια καινούργια φωτογράφιση!

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Μαΐου στις 20.00

Το φωτογραφικό Εργαστήρι λειτουργεί με την ευθύνη του φωτογράφου Άρη Παύλου στο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας». Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει την τελευταία Τετάρτη του Οκτώβρη του 2013 και θα υπάρχει τμήμα αρχαρίων (6-8 μ.μ.) και προχωρημένων (8-10 μ.μ.). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη.