Όλα είναι δρόμος

Φωτογραφία: Αντώνης Δαμολής
· Εκθέσεις · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 28 Μάιος 2014

ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Πρώην Κτήριο Στρατολογίας στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου

Στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Όλα είναι δρόμος» σε επιμέλεια του Ανδρέα Κατσάκου (διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag).

Ο «δρόμος» αποτελεί συνήθως το περιβάλλον στο οποίο ο φωτογράφος κινείται και αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο μέσα από τη δική του αντίληψη για αυτόν.
Παρόλα αυτά, η φωτογραφία δρόμου δεν μπορεί να κλειστεί στα στενά πλαίσια ενός ορισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από την ευρύτητα και την πολλαπλότητα των προσεγγίσεων της.
Ο φωτογράφος κινείται σε δημόσιους χώρους με ανθρώπινη παρουσία χωρίς να γνωρίζει ή να έχει προσχεδιάσει τις περισσότερες φόρες το τι θα φωτογραφήσει.
Τα θέματα που προκύπτουν, όντας συλλογικές εμπειρίες μιας φαινομενικά αδιάφορης καθημερινότητας, αντλούν το ενδιαφέρον τους όχι τόσο από το πραγματικό όσο από το φωτογραφικό γεγονός.
Αυτή η μετάβαση, από το πραγματικό στο φωτογραφικό, συμβαίνει μέσω της αδιόρατης παρουσίας του ίδιου του φωτογράφου, μέσω της δικής του παρεμβολής.
Αυτό είναι και το σημείο απ’ όπου η φωτογραφία δρόμου αντλεί τη δυσκολία και συνάμα τη γοητεία της.
Από το ότι η επιτυχία της εξαρτάται από την ικανότητα του φωτογράφου να «δει» και να αποτυπώσει ταχύτατα με το δικό του τρόπο, το απρόσμενο και το τυχαίο που γεννιέται στον δρόμο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς από Έλληνες φωτογράφους που ασχολούνται με την φωτογραφία δρόμου.

Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Αντώνης Δαμολής, Ελένη Ιωαννίδου, Κώστας Καραΐσκος, Ζήσης Καρδιανός, Χρήστος Καπάτος, Δημήτρης Μακρυγιαννάκης, Μαριάννα Μπολτσή, Ανδρέας Παραδεισόπουλος, Δημήτρης Ραπακούσης, Ελένη Ρημαντωνάκη, Μαρία Σπυροπούλου, Σταύρος Σταματίου, Παύλος Σταυρουλάκης, Διονύσης Φουρνογεράκης, Τάσος Χίος, Αποστόλης Χονδρογιάννης.

Εγκαίνια Φεστιβάλ: Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00 (Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου)

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Contrast / Αντίθεση», στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από 8 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2014.

Χορηγός: ARX PHOTO LAB

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι στο site του Φεστιβάλ: http://www.fotofestivalmes.com/