Όλα είναι δρόμος

Αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 27 Σεπ 2014

ομαδική έκθεση φωτογραφίας στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει από Τετάρτη 1 έως και Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "όλα είναι δρόμος" σε επιμέλεια του Ανδρέα Κατσάκου (διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag).

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς στην οδό Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), στη Λιβαδειά

Ο "δρόμος" αποτελεί συνήθως το περιβάλλον στο οποίο ο φωτογράφος κινείται και αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο μέσα από τη δική του αντίληψη για αυτόν.
Παρόλα αυτά, η φωτογραφία δρόμου δεν μπορεί να κλειστεί στα στενά πλαίσια ενός ορισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από την ευρύτητα και την πολλαπλότητα των προσεγγίσεων της.
Ο φωτογράφος κινείται σε δημόσιους χώρους με ανθρώπινη παρουσία χωρίς να γνωρίζει ή να έχει προσχεδιάσει τις περισσότερες φόρες το τι θα φωτογραφήσει.
Τα θέματα που προκύπτουν, όντας συλλογικές εμπειρίες μιας φαινομενικά αδιάφορης καθημερινότητας, αντλούν το ενδιαφέρον τους όχι τόσο από το πραγματικό όσο από το φωτογραφικό γεγονός.
Αυτή η μετάβαση, από το πραγματικό στο φωτογραφικό, συμβαίνει μέσω της αδιόρατης παρουσίας του ίδιου του φωτογράφου, μέσω της δικής του παρεμβολής.
Αυτό είναι και το σημείο απ’ όπου η φωτογραφία δρόμου αντλεί τη δυσκολία και συνάμα τη γοητεία της.
Από το ότι η επιτυχία της εξαρτάται από την ικανότητα του φωτογράφου να «δει» και να αποτυπώσει ταχύτατα με το δικό του τρόπο, το απρόσμενο και το τυχαίο που γεννιέται στον δρόμο.

Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Αντώνης Δαμολής, Ελένη Ιωαννίδου, Κώστας Καραΐσκος, Ζήσης Καρδιανός, Χρήστος Καπάτος, Δημήτρης Μακρυγιαννάκης, Μαριάννα Μπολτσή, Ανδρέας Παραδεισόπουλος, Δημήτρης Ραπακούσης, Ελένη Ρημαντωνάκη, Μαρία Σπυροπούλου, Σταύρος Σταματίου, Παύλος Σταυρουλάκης, Διονύσης Φουρνογεράκης, Τάσος Χίος, Αποστόλης Χονδρογιάννης.

Φωτογραφία: Διονύσης Φουρνογεράκης

Φωτογραφία: Τάσος Χίος

Φωτογραφία: Αποστόλης Χονδρογιάννης

Φωτογραφία: Παύλος Σταυρουλάκης

Φωτογραφία: Σταύρος Σταματίου

Φωτογραφία: Μαρία Σπυροπούλου

Φωτογραφία: Ελένη Ρημαντωνάκη

Φωτογραφία: Δημήτρης Ραπακούσης

Φωτογραφία: Ανδρέας Παραδεισόπουλος

Φωτογραφία: Μαριάννα Μπολτσή

Φωτογραφία: Δημήτρης Μακρυγιαννάκης

Φωτογραφία: Χρήστος Καπάτος

Φωτογραφία: Ζήσης Καρδιανός

Φωτογραφία: Κώστας Καραΐσκος

Φωτογραφία: Ελένη Ιωαννίδου

Φωτογραφία: Αντώνης Δαμολής

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γδοντάκης

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης "Contrast / Αντίθεση", στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από 8 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2014 και έπειτα στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και φιλοξενήθηκε στο Πρώην Κτήριο Στρατολογίας από 6 έως και 15 Ιουνίου 2014.

Χορηγός: ARX PHOTO LAB

Για περισσότερες πληροφορίες και οργάνωση επισκέψεων (6945894332 - Γιάννης Λεμονής)