Όλα είναι δρόμος

φωτογραφία εκδήλωσης
· Υποβολές Έργων // Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013

πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση στα πλαίσια του 3oυ φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης "Contrast / Αντίθεση" θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014.

Ακολουθείται και πάλι η λογική της προηγούμενης διοργάνωσης, σύμφωνα με την οποία έχουμε επικεντρωθεί σε μεγάλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές, που σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε σε διαφορετικές αίθουσες της πόλης την ίδια περίοδο.

Η συμμετοχή στις εκθέσεις είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός των εκθέσεων θα γίνεται από τους αντίστοιχους επιμελητές, διακεκριμένους φωτογράφους – εκπρόσωπους φωτογραφικών φορέων.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την σύμπραξη πολλών φωτογραφικών δυνάμεων, με την πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι».

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013:

Potrfolio 5 -10 φωτογραφιών (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, 300 ppi)
Τίτλο της σειράς (προαιρετικό για όσους θέλουν) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις (προαιρετικό για όσους θέλουν) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Βιογραφικό (σύμφωνα με το τυποποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

Eπιμέλεια: Ανδρέας Κατσάκος, διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag
(6944241177, a.katsakos@gmail.com)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

Όλα είναι δρόμος

Ο "δρόμος" αποτελεί συνήθως το περιβάλλον στο οποίο ο φωτογράφος κινείται και αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο μέσα από τη δική του αντίληψη για αυτόν.

Παρόλα αυτά, η φωτογραφία δρόμου δεν μπορεί να κλειστεί στα στενά πλαίσια ενός ορισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από την ευρύτητα και την πολλαπλότητα των προσεγγίσεων της.

Ο φωτογράφος κινείται σε δημόσιους χώρους με ανθρώπινη παρουσία χωρίς να γνωρίζει ή να έχει προσχεδιάσει τις περισσότερες φόρες το τι θα φωτογραφήσει.

Τα θέματα που προκύπτουν, όντας συλλογικές εμπειρίες μιας φαινομενικά αδιάφορης καθημερινότητας, αντλούν το ενδιαφέρον τους όχι τόσο από το πραγματικό όσο από το φωτογραφικό γεγονός.

Αυτή η μετάβαση, από το πραγματικό στο φωτογραφικό, συμβαίνει μέσω της αδιόρατης παρουσίας του ίδιου του φωτογράφου, μέσω της δικής του παρεμβολής.

Αυτό είναι και το σημείο απ’ όπου η φωτογραφία δρόμου αντλεί τη δυσκολία και συνάμα τη γοητεία της.

Από το ότι η επιτυχία της εξαρτάται από την ικανότητα του φωτογράφου να «δει» και να αποτυπώσει ταχύτατα με το δικό του τρόπο, το απρόσμενο και το τυχαίο που γεννιέται στον δρόμο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς από Έλληνες φωτογράφους που ασχολούνται με την φωτογραφία δρόμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ:
http://www.fotoporoi.gr/CONTRAST/contrast-2014.htm
http://fmag.gr/node/3935

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση:
Ανδρέας Κατσάκος, διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag
(6944241177, a.katsakos@gmail.com)