Μαθήματα φωτογραφίας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας από τον Ελείτροχο

φωτογραφία εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Θήβα // Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014

μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο Μάϊος - Ιούνιος 2014

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των δράσεών του Κοινωνικής Προσφοράς και θέλοντας να συμβάλλει στην προσφορά ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας των κρατουμένων γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεύθυνση του Κ.Κ.Γ. Ελαιώνα και τη Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, Μαθήματα Φωτογραφίας σε μαθήτριες του Σ.Δ.Ε.

Το 2011, για πρώτη φορά πανελλαδικά σε κατάστημα κράτησης, ο σύλλογος είχε πραγματοποιήσει Μαθήματα Φωτογραφίας με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τις μαθήτριες.

Στόχος αυτών των μαθημάτων του συλλόγου είναι οι κρατούμενες να γνωρίσουν την μαγεία της Φωτογραφίας και να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσω αυτής. Εισηγητής των μαθημάτων είναι ο κ. Μωραΐτης Δαμιανός.

Στα πρώτα δύο μαθήματα, οι κρατούμενες είχαν την ευκαιρία, με βιωματικό τρόπο, να προσεγγίσουν την έννοια και το περιεχόμενο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, καθώς επίσης την έννοια και την αξία των συμβολισμών που περιέχονται σε κάθε φωτογραφία. Τα Μαθήματα θα συνεχιστούν για όλο το μήνα Ιούνιο.

Το Δ.Σ. του «Ελείτροχου» επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον κ. Μακρή Γεώργιο, διευθυντή του Κ.Κ.Γ.Ελεώνα, την κ. Μουσχή Νίκη, Κοινωνική Λειτουργό και προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Κ.Γ.Ελεώνα, τον κ. Κολέσια Γιάννη, διευθυντή του Σ.Δ.Ε. και το προσωπικό του καταστήματος, για τη θετική τους ανταπόκριση στην πρόταση του συλλόγου, καθώς και για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίησή τους.