Καθημερινές Εικόνες

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 06 Ιουν 2014

έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου

Στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου παρουσιάζεται από την Παρασκευή 6 Ιουνίου έως και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, στον Πρώην Κτήριο Στρατολογίας, στο Μεσολόγγι, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με τίτλο «Καθημερινές Εικόνες».
Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται οι φωτογραφίες των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς. Και είναι αφορμή για μια τοποθέτηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για κάθε άνθρωπο που θέλει να εκφραστεί δημιουργικά.

Ποιο θέμα είναι σημαντικό; Τι είναι αυτό που πρέπει να αποτυπωθεί; Φωτογραφίζουμε πάντα γιατί αγωνιζόμαστε ενάντια στη λήθη. Ναι, αλλά τι φωτογραφίζουμε; Ποιό είναι αυτό που αξίζει να σωθεί;
Η απάντηση είναι τόσο απλή και αυτονόητη που μοιάζει δύσκολα πιστευτή. Τα πάντα!
Όλα όσα μας περιτριγυρίζουν. Όλα όσα αποτελούν τον δικό μας χώρο. Μικρά πράγματα καθημερινά. Απλές συνηθισμένες στιγμές. Λοξές κλεφτές ματιές σε όσα ασήμαντα στέκονται γύρω μας και που όλα μαζί αποτελούν το δικό μας κόσμο. Έναν κόσμο ξεχωριστό, ιδιαίτερο, προσωπικό.
Σημαντικά τελικά και σπουδαία, είναι όλα αυτά που είναι δίπλα μας και τα αγαπάμε όπως μόνο εμείς μπορούμε να καταλάβουμε.
Τοπία, κτίρια, σπίτια, γειτονιές, άνθρωποι όπως τα φωτογραφίζει ο κάθε ένας μας που έχει ως κίνητρο μοναδικό την περιέργεια. Την περιέργεια να δει πέρα από αυτό που φαίνεται. Να δει μέσα από αυτό που αρχικά του παρουσιάζεται.
Και έτσι, σιγά - σιγά γεννιούνται οι εικόνες. Εικόνες προσωπικές και μοναδικές. Μικρά κομμάτια που άμα τα ενώσεις σχηματίζουν μια μεγάλη ματιά πιο αληθινή, πιο ουσιαστική και πιο καθαρή.

Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία Χριστίνα
Αλογοσκούφης Χρήστος
Αναστασίου Ελένη
Βήττα Δήμητρα
Βόγγλη Δήμητρα
Βόγγλη Μαρία
Ζήνδρος Κώστας
Ηλιάδης Μενέλαος
Καραδήμα Γιάννα
Καραδήμα Γιώτα
Κοτσώνας Κώστας
Κωβάνη Νεκταρία
Λεμονής Γιάννης
Λιάκος Χαράλαμπος
Λίλιος Βασίλης
Λίλιος Λουκάς
Μίχου Μαίρη
Μπακολουκάς Λουκάς
Νικολάου Βιολέττα
Πασβαντίδης Χαράλαμπος
Πλιακοστάμου Νινέττα
Πολυτάρχου Σπύρος
Ρέβας Θανάσης
Στάμου Μαρία

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00

Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε στον «Μήνα Φωτογραφίας Μάιος 2014» που διοργάνωσε η ΦΛΛ στη Λιβαδειά