Όμορφη που ‘ναι η ζωή

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Εύοσμος · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 18 Αυγ 2014

5ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

«Όμορφη που ‘ναι η ζωή» είναι το θέμα του 5ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκηρύσσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, καλώντας τους νέους δημιουργούς να καταθέσουν την έμπνευση και να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί αλλά και στο φωτογραφικό φακό.

Ο 5ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει, για άλλη μια φορά, τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Μέσα από το λόγο και την εικόνα επιχειρεί να αναδείξει το ταλέντο τους και τους καλεί να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, στέλνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή, η οποία παρά τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες συνεχίζει να είναι όμορφη και γεμάτη εκπλήξεις. Οι δημιουργοί καλούνται να αναζητήσουν και να εκφράσουν την ομορφιά που κρύβει η ψυχή και ο σύγχρονος κόσμος μας, μέσα από όψεις της καθημερινής ζωής.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να τροφοδοτήσει την ελπίδα μέσα από την τέχνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει το δρόμο και να εμπνεύσει το θάρρος, να δώσει προοπτική και αισιοδοξία, με  τη δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Ο Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας είναι ένας πολυετής πετυχημένος θεσμός που με αφετηρία το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου γίνεται «τόπος» συνάντησης των σύγχρονων δημιουργών που μέσα από την ποίηση και τη φωτογραφία ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Εύχομαι και η φετινή διοργάνωση να αγκαλιάσει και να αναδείξει τους δημιουργούς  του σήμερα, τους καλλιτέχνες που ζουν, εμπνέονται  και δημιουργούν γύρω μας» τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310759766 και 6937304340 (υπεύθυνη κ. Ρίτσα Γεωργιάδου).

 
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
  1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3 - 5 ποιήματα δακτυλογραφημένα σε  6αντίτυπα. Τα ποιήματα θα πρέπει επίσης να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο word αποθηκευμένο σε CD) Προσοχή: Κάθε ποίημα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.
  2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2014 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4, στη διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ποίησης».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3-6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 0,20Χ0,30 ή 0,20Χ0,20.Επίσης θα πρέπει να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή.(μορφή αρχείου JPG διαστάσεις 1024Χ768 pixels).
  2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2014 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό φωτογραφίας».
Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα συσταθεί τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα εκδοθεί ανθολόγιο με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες των διακριθέντων.