Δρόμοι «ελληνικοί». Οι «δρόμοι» της ζωής μας

λογότυπο
· Διάφορα · Υποβολές Έργων · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 25 Ιουν 2010

νέο project από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Φ.Κ.Θ.) διοργανώνει ένα νέο project με τίτλο «Δρόμοι "ελληνικοί". Οι "δρόμοι" της ζωής μας» με στόχο τη συλλογή λογοτεχνικών κειμένων και φωτογραφιών που θα καταγράφουν πραγματικά ή/και εικαστικά τους «ελληνικούς» δρόμους.

Πρόκειται για τη συνέχεια της πρόσφατης παραγωγής του Φ.Κ.Θ. «Δρόμοι της ζωής, δρόμοι που φεύγουν» που έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης και ολοκληρώθηκε με την Έκθεση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο το Φεβρουάριο του 2010 (freshfkth: «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής –Δρόμοι που φεύγουν»).

Στην αρχική αυτή παραγωγή οι καλλιτέχνες λειτούργησαν αυτόνομα. Φωτογράφοι και λογοτέχνες προσέγγισαν με τα έργα τους ξεχωριστά ένα κοινό θέμα, τους «Δρόμους». Στο νέο project οι φωτογράφοι καλούνται να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά κείμενα, έτσι ώστε να υπάρχουν ενότητες για την κάθε καλλιτεχνική άποψη. Θέλουμε να καταλήξουμε σε μία σύνθεση λόγου και εικόνας, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα ντοκουμέντο για την ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως μεταβάλλεται στο χώρο και στο χρόνο.

Το project περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Α. Πρόσκληση για τη συλλογή λογοτεχνικών κειμένων με θέμα «Δρόμος» και ανάρτησή τους στο site του Φ.Κ.Θ. (νέα λογοτεχνικά κείμενα). Τα κείμενα μπορούν να είναι πρωτότυπα ή και κείμενα που έχουν ήδη δημοσιευτεί. Ο κάθε λογοτέχνης μπορεί να συμμετέχει με τρία το πολύ κείμενα (πεζά ή ποιητικά).  Η αποστολή των κειμένων μπορεί να γίνει μέχρι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 (έχει δοθεί παράταση).
Διεύθυνση αποστολής κειμένων: rania@kokkinidou.gr.
Πληροφορίες: Ράνια Κοκκινίδου, Τηλ.: 6972085911

Β. Προκήρυξη Διαγωνισμού φωτογραφίας και άλλων οπτικοακουστικών μέσων (video, slides, κατασκευές κ.λ.π.) με θέμα: «Δρόμοι “ελληνικοί”. Οι “δρόμοι” της ζωής μας». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως. Μπορούν να στείλουν φωτογραφίες τους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι (ατομική συμμετοχή) όπως επίσης και ομάδες κάθε μορφής, οργανισμοί, σύλλογοι, σχολές, κοινωνικές ομάδες (ομαδική συμμετοχή). Δεκτές γίνονται και συμμετοχές με άλλα οπτικοακουστικά μέσα και ειδικές κατασκευές – εγκαταστάσεις (ειδική συμμετοχή). Οι συμμετοχές είναι δυνατόν να περιέχουν και έτοιμο αρχειακό υλικό.

Ο κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα μπορεί να λάβει μέρος στο Διαγωνισμό με τρεις το πολύ συμμετοχές, η κάθε μία όμως θα πρέπει απαραίτητα να βασίζεται σε ένα και μόνο κείμενο. Κείμενα μπορούν να επιλέξουν οι καλλιτέχνες από τα νέα λογοτεχνικά κείμενα που θα έχουν συλλεχθεί για το Διαγωνισμό (νέα λογοτεχνικά κείμενα) ή από κείμενα που έχουν γραφεί για την προηγούμενη παραγωγή του Φ.Κ.Θ. (λογοτεχνικά κείμενα από την προηγούμενη παραγωγή ). Όσοι επιθυμούν να δουλέψουν πάνω σε κείμενα άλλων  λογοτεχνών, μπορούν να το κάνουν  αρκεί να έχουν εξασφαλίσει οι ίδιοι την άδεια χρήσης τους.

Όλα τα έργα θα αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΓΤΖΙΔΗΣ, ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 8, 55337 ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ.: 2310 920988 και σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού (όροι διαγωνισμού).
Ημερομηνίες αποστολής έργων: 15/10/2010 – 15/7/2011.

Για πρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
-  Για ομαδικές συμμετοχές, ατομικές συμμετοχές - αρχειακό υλικό και ειδικές συμμετοχές:
Ράνια Κοκκινίδου Τηλ.: 6972085911 Email: rania@kokkinidou.gr

-  Για ατομικές συμμετοχές (μεμονωμένοι φωτογράφοι):   
Βασίλης Καρκατσέλης Τηλ: 6942 860 890 Email: katselis@the.forthnet.gr

Γ.  Έκθεση των έργων που θα προκριθούν από το Διαγωνισμό και έκδοση πολυσέλιδου καταλόγου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η Έκθεση θα περιοδεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του Φ.Κ.Θ. όπου θα ενημερώνεται συχνά με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα (www.fkth.gr). Επίσης, όποιος επιθυμεί, μπορεί να στείλει την ηλεκτρονική του διεύθυνση για να του αποστέλλονται απ’ ευθείας οι ενημερώσεις (rania@kokkinidou.gr).

Περισσότερες πληροφορίες:
Το πλήρες κείμενο
Όροι Διαγωνισμού
Χρόνοι Διεξαγωγής
Διοργάνωση
Λογοτεχνικά κείμενα από την προηγούμενη παραγωγή
Νέα λογοτεχνικά κείμενα

Το project «Δρόμοι “ελληνικοί”. Οι “δρόμοι” της ζωής μας» του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.