Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 07 Νοε 2014

έκθεση φωτογραφίας των φωτογραφικών ομάδων «Φ» και «Φωτοπόροι»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων» των μελών των φωτογραφικών ομάδων «Φ» και «Φωτοπόροι» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 6 Νοεμβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου 2014.

Κάθε μέλος της ομάδας παρουσιάζει την δική του εκδοχή με ένα portfolio 3 - 4 φωτογραφιών.

Η έκθεση προέκυψε μετά από την διήμερη φωτογραφική εκδρομή, που πραγματοποίησαν οι ομάδες στον φιλόξενο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων (www.bbgk.gr).

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη:

Θανάσης Αθανασιάδης, Αργύρης Αλτίνογλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δημήτρης Βασδέκης, Μάρθα Βασιλειάδου, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Νατάσα Ζησοπούλου, Μάρθα Θεοδωρίδου, Γιάννης Θεοδωρίδης, Αλεξία Λεχωνίδου, Αναστασία Μιχαήλογλου, Τζένη Ντόκου, Χρύσα Προύσαλη, Χριστόδουλος Σαλαμανδράκης, Μαρία Σαμολαδά, Δήμητρα Σιώπη, Τάσος Σχίζας, Δημήτρης Τούσης, Κώστας Φραντζής, Γιάννης Χρυσοστόμου.

Διοργάνωση – επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ.

 

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φ» αποτελεί μια νέα δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της έχει πραγματοποιήσει 8 ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές.

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φωτοπόροι» του  Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε την δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις - παραγωγές στην Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της, στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.