Ελιά, το ευλογημένο Δένδρο

φωτογραφία ελιάς
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 06 Δεκ 2014

ανοιχτός φωτογραφικός διαγωνισμός και έκθεση με θέμα την ελιά, το λάδι, την ελαιοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή σε όλες τις εκφάνσεις των στα Κύθηρα

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων, ανακοινώνει τη διοργάνωση ανοιχτού φωτογραφικού διαγωνισμού και έκθεσης με τίτλο «Ελιά, το ευλογημένο Δένδρο» και θέμα την ελιά, το λάδι, την ελαιοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή σε όλες τις εκφάνσεις των στα Κύθηρα. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι για τους Κυθήριους όχι μόνο μέσον βιοπορισμού, αλλά και αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της ζωής του νησιού. Καλούμε τους φίλους των Κυθήρων όλων την ηλικιών να υποβάλλουν φωτογραφίες που να καταγράφουν κάθε φάση της παραγωγής λαδιού στο νησί, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι την εμφιάλωση.

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν, μαζί με κάποιες παλαιότερες, ιστορικού ενδιαφέροντος, σε έκθεση που θα σημάνει και την έναρξη του Πολιτισμικού Προγράμματος Κυθήρων και Αντικυθήρων 2015. Μία από τις φωτογραφίες θα αποσπάσει το βραβείο του Δήμου Κυθήρων, ενώ θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι. Παράλληλα, η Πολιτιστική Εταιρεία θεσπίζει ξεχωριστό βραβείο και τρεις επαίνους για τις καλύτερες μαθητικές συμμετοχές.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν έως 20 ψηφιακά αρχεία χαμηλής ή μέτριας ανάλυσης για σκοπούς επιλογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση politistiki@arkiotis.com, ή μέσω εφαρμογής αποθηκευτικού νέφους, όπως λ.χ. το Dropbox, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα τυπωθούν, από αρχεία υψηλής ανάλυσης, με φροντίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας.