Από Ιδέα σε dummy

φωτογραφία εκδήλωσης, πρόσκληση
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Χανιά // Δημοσίευση: 14 Ιαν 2015

ομιλία και σεμινάριο με την Έυα Βουτσάκη από τη ΛΕΦΚΙ Χανίων

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει ομιλία με την Εύα Βουτσάκη «Από Ιδέα σε dummy» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο). Η ομιλία θα εστιάσει στη δημιουργία φωτογραφικού βιβλίου με έμφαση το πρώιμο στάδιο του, αυτό του dummy.

Πότε μια φωτογραφική δουλειά είναι ώριμη και έτοιμη να πάρει τη μορφή βιβλίου; Πώς δημιουργείται ένας διάλογος μέσα σε ένα βιβλίο; Είναι το βιβλίο ταινία; Είναι το βιβλίο τραγούδι ή μήπως το βιβλίο είναι αποκλειστικά και μόνο βιβλίο, ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μέσο;

Μέσα απο την προσωπική της φωτογραφική πορεία η Εύα Βουτσάκη θα δώσει φως στη διαδικασία ωρίμανσης μιας δουλειάς. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα 9 dummy που οδήγησαν τα Ίχνη Εντός στην τελική τους μορφή.

Οποιος ενδιαφέρεται να πειραματιστεί μπορεί να πάρει μέρος και στο τριήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί 30 Γενάρη με 1 Φλεβάρη.

 

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη σχηματίσει μια ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών/πορτφόλιο και σκέφτονται τη δημιουργία βιβλίου. Θα περιλαμβάνει ασκήσεις επιλογής και κατηγοριοποίησης φωτογραφιών, θα μελετηθούν βιβλία που έχουν διακριθεί διεθνώς και την τελευταία ημέρα θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο για τον κάθε συμμετέχοντα (dummy). Ολοι θα εμπλακούν ενεργά στη δημιουργία των ατομικών βιβλίων ως σύμβουλοι και συνεργάτες.

Κόστος συμμετοχής και για τις 3 ημέρες η οποία περιλαμβάνει και την εκτύπωση του δείγματος (μέχρι 50 σελίδες): 150 ευρώ, 120 ευρώ για μέλη της ΛΕΦΚΙ Χανίων και 1 υποτροφία 50 ευρώ σε φοιτητή

Ημέρες διεξαγωγής: 30 Ιανουαρίου (18:00 - 21:00), 31 Ιανουαρίου (11:00 - 19:00), 1 Φεβρουαρίου (11:00 - 19:00)

Για αίτηση συμμετοχής στείλτε κάποιες φωτογραφίες που σας χαρακτηρίζουν μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Κατα προτίμηση ένα αρχείο ως pdf ή zip.
http://www.evavoutsaki.com/chania-from-idea-to-dummy.html

 

Εύα Βουτσάκη
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στη φωτογραφία με υποτροφία του ΙΚΥ το 2008 στο Πανεπιστήμιο του Brighton.
Τα βιβλία ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη. Χρόνια τώρα συλλέγει πρωτότυπα και βραβευμένα φωτογραφικά βιβλία και μαθαίνει την τέχνη της δημιουργίας τους.
Εχει παρακολουθήσει masterclass με τους Markus Schaden και Frederic Lezmi στην Άγκυρα, με τον Nico Baumgarten στη Λετονία και με τον εκδοτικό οίκο Akina στο Λονδίνο.
Το 2014 το dummy της Family Photo Sketch Book: the Drakona Blog διακρίθηκε διεθνώς μέσω του Kassel International Photobook Dummy Awards και ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ και γκαλερύ του εξωτερικού. Το dummy Iχνη Εντός εκτέθηκε στο Ινστιντούτο Φωτογραφίας του Τόκυο, στη Νέα Υόρκη και στο Λέιντεν.