Τέχνη & Τρέλα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 07 Φεβ 2015

έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο της, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 07:30 μ.μ. την έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας με θέμα «Τέχνη & Τρέλα».

Η φυσιολογικότητα δεν είναι η φύση του ανθρώπου, είναι η άμυνα του ανθρώπου απέναντι στη φύση του που είναι η τρέλα. Η φυσιολογικότητα είναι ένας κώδικας, είναι ένας τρόπος του να ελέγχει ο άνθρωπος αυτό που συμβαίνει μέσα του, αλλά χωρίς την τρέλα, φυσιολογικότητα δεν θα υπήρχε. Είμαστε φυσιολογικοί από ανάγκη, είμαστε φυσιολογικοί επειδή αμυνόμαστε σε αυτό που έχουμε μέσα μας, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επειδή την τρέλα δεν τη βάζουμε μέσα σε κανένα εισαγωγικό, τη φυσιολογικότητα τη βάζουμε σίγουρα σε εισαγωγικά, διότι είναι κάτι το επιπλέον της ανθρώπινης φύσης.

Η Φωτογραφία αναλαμβάνοντας να συλλάβει το ασύλληπτο της πραγματικότητας, τεμαχίζοντάς την και αποδίδοντάς την σε εικόνα, επιχειρεί ταυτόχρονα να συλλάβει, μέσα στο συμβολικό πλαίσιο του λόγου, την επιθυμία του ανθρώπου να δει πέραν της πραγματικότητας, πέραν της εικόνας. Μα, την ίδια αυτή στιγμή, η ίδια η εικόνα γίνεται εμπόδιο σε αυτό.

Η ΕΦΕ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δρ. Φώτης Καγγελάρης με την Ε.Μ.Π.Ε και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Γεν. Γραμμ. Νέας Γενιάς ετοίμασε την έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Τρέλα». Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε 13 - 25 Οκτωβρίου στο ¨PolisartCafe¨ (ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ - Πεσματζόγλου 5,Αθήνα).

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Δημήτρης Γιαβάσης, Γιώργος Γκιζάρης, Ιωάννα Δήμου, Στάθης Ευσταθιάδης, Σπύρος Ιατρόπουλος, Κυριάκος Κόκκος, Διονύσης Κούτσης, Ιγνάτιος Μακρής, Πέλλυ Μανδρέκα, Τάσος Μιλλής, Μάνος Σπαρής, Γιώργος Τσίγκας, Γιάννης Τσιλίδης