Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού

αφίσα για την παγκόσμια ημέρα σπουργιτιού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 06 Mar 2015

διαγωνισμός φωτογραφίας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Σπουργιτιού

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί οι αριθμοί ενός πουλιού με το οποίο μοιραζόμαστε τον ίδιο βιότοπο μειώνονται τόσο γρήγορα; Ίσως αυτό που δεν είναι καλό για το σπουργίτι, να μην είναι καλό ούτε για εμάς.

«Το σπουργίτι είναι δείκτης της βιοποικιλότητας στο περιβάλλον μας», αναφέρει ο Frank Vargas, Επιστημονικός Συντονιστής του Τομέα Διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και υποστηρίζει ότι η δενδροφύτευση των αστικών περιοχών θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή λύση ώστε να σταματήσει ο αφανισμός του πιο κοινού είδους πουλιού που μοιράζεται τον ίδιο χώρο με εμάς.

Η 20η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Σπουργιτιού και με αφορμή τον εορτασμό της, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω της σελίδας της στο facebook, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να μοιραστεί τις δικές του φωτογραφίες σπουργιτιών με τους υπόλοιπους χρήστες. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes, θα είναι και η νικήτρια!

Αναφορικά με την ποιότητα, την ποσότητα και την προέλευση των φωτογραφιών δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως επίσης και σχετικά με την ηλικία των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναρτούν τις φωτογραφίες τους στη σελίδα της Ορνιθολογικής στο facebook από τις 4 έως τις 20 Μαρτίου 2015.

Ο κάτοχος της νικητήριας φωτογραφίας θα κερδίσει μια ξύλινη φωλιά για τα πουλιά, η φωτογραφία που θα καταλάβει την 2η θέση θα λάβει την έκδοση ορνιθοπαρατήρησης "Birding in Greece", ενώ ο τρίτος νικητής θα επιλέξει μία από τις τελευταίες εκδόσεις της Ορνιθολογικής.

H Παγκόσμια Ημέρα του Σπουργιτιού αποτελεί πρωτοβουλία της Ινδικής Nature Forever Society, σε συνεργασία με οργανισμούς για την προστασία της φύσης από όλον τον κόσμο, με στόχο να στρέψουν την προσοχή του κοινού στην ανησυχητική μείωση των αριθμών του πιο κοινού είδους πουλιού.