International Portfolio Reviews

λογότυπο διοργανωτή
· Portfolio Reviews · Αθήνα // Δημοσίευση: 29 Απρ 2015

Portfolio Reviews στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια του Athens Photo Festival

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν κριτική για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα. Τα Portofolio Reviews, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη με τη συμμετοχή 22 reviewers.

Στη φετινή διοργάνωση των Portfolio Reviews έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν καταξιωμένοι ειδικοί, από όλο τον κόσμο, όπως εκπρόσωποι διεθνών φεστιβάλ και οργανισμών, επιμελητές, editors, κριτικοί και θεωρητικοί της τέχνης. Η δράση αυτή αναπτύσσεται μέσα από μία σειρά ατομικών συναντήσεων και παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για ανταλλαγή απόψεων, δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών επαφών στο χώρο καθώς και προώθηση του φωτογραφικού έργου.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ REVIEWERS
A. D. Coleman, Photography Critic and Author, USA
Caroline Hunter, Photo Editor at The Guardian – Weekend Magazine, UK
Christina Androulidaki, Director, CAN Gallery, Athens, Greece
Costis Antoniadis, Curator/Director, Ariadne Photo Gallery, Greece
Enrico Bossan, Creative Director at Fabrica, Director of Colors Magazine, Italy
Ericka Weidmann, Editor-in-Chief, L’Oeil de la Photographie, France
Frank Wagner, Curator of European Month of Photography Berlin, Germany
Constanze Wicke, Independent Curator, Germany
Gabriela Uhl, Curator, Fotohonap – Hungarian Month of Photography, Hungary
Jean-Luc Soret, Curator at the Maison Européenne de la Photographie in Paris, France
Jim Casper, Editor/Publisher, Lens Culture, France
Kim Knoppers, Curator at FOAM (Photography Museum Amsterdam), Netherlands
Manik Katyal, Photo Editor and Editor-in-Chief, Emaho Magazine, India
Marion Hislen, Director/Curator of Festival Circulation(s), France
Michaela Bosakova, Curator at Central European House of Photography in Bratislava, Slovakia
Miha Colner, Curator, Photonic Moments in Ljubljana, Slovenia
Peter Bas Mensink, Publisher & Director of GUP Magazine, Netherlands
Sophia Greiff, Curator, FotoDoks-Festival, Germany
Manolis Moresopoulos, Director/Curator of Athens Photo Festival, Greece
Stavros Petsopoulos, Publisher, Agra Editions, Greece
Thomas Licek, Managing Director, Eyes On – Month of Photography Vienna, Austria
Vassilis Zidianakis, Artistic Director at Atopos Cultural Organization, Greece

 

Δήλωση Συμμετοχής

Kάθε ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε φωτογραφική πρόταση-εργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 15 φωτογραφικών έργων, σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project.

 

Προθεσμία Υποβολής

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 18 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου 2015. Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους να μην αναβάλλουν την εγγραφή τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

 

Αριθμός Συναντήσεων

Κάθε φωτογράφος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 6 ατομικές συνεδρίες των 20 λεπτών.

 

Βραβείο "Best Portfolio"

Παράλληλα, οι reviewers θα επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφική εργασία, στην οποία και θα απονείμουν το ειδικό βραβείο «Best Portfolio». Η συγκεκριμένη εργασία, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016.

 

Κόστος Συμμετοχής

ο κόστος συμμετοχής στα Portfolio Reviews έχει οριστεί στα 120 ευρώ για ένα σύνολο 6 ατομικών συναντήσεων. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 30 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή PayPal. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 20 Μαΐου.

 

Προετοιμασία Φωτογραφικού Υλικού

Οι εικόνες θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες τεχνικές προδιαγραφές:

  • Tύπος αρχείων: jpg
  • ∆ιαστάσεις: 1500 pixels η μεγάλη πλευρά
  • Όνομα αρχείων: Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το επώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από τον αύξοντα αριθμό της εικόνας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: yourlastname_01.jpg, yourlastname_02.jpg κ.ο.κ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως δύο διαφορετικές εργασίες-προτάσεις. Στην περίπτωση αυτή, πριν από τον αύξοντα αριθμό των φωτογραφιών να εμφανίζονται με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες τα γράμματα A και B αντίστοιχα, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: yourlastname_A01.jpg, yourlastname_A02.jpg κ.ο.κ. για την πρώτη σειρά, yourlastname_Β01.jpg, yourlastname_Β02.jpg για τη δεύτερη.
  • Οι εικόνες τοποθετούνται σ’ ένα folder, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να μετατραπεί σε συμπιεσμένο αρχείο. Η online φόρμα υποβολής αποδέχεται μόνο ένα συμπιεσμένο αρχείο σε μορφή zip, dmg, sitx, sit, tar ή rar, το μέγεθος του οποίου δε θα υπερβαίνει τα 40MB.

 

Επιλογή Reviewers

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους από τον κατάλογο των reviewers. Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα διαμορφωθεί βάσει της διαθεσιμότητας των reviewers και την προτίμηση των συμμετεχόντων.

 

Διαμονή

Για τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαμονή σε ξενοδοχείο εντός του κέντρου της Αθήνας και σε ειδικές τιμές.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Eλληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο τηλέφωνο 210 9211 750 ή μέσω e-mail στο contact@hcp.gr.

 

Τo Athens Photo Festival θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και μεταφέρει τον πυρήνα των δράσεών του στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) καθώς και σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 35 χώρες και ένα σύνολο δράσεων -υπαίθριες προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

Το Athens Photo Festival εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, στην οποία συμμετεχουν ως ισότιμα μέλη τα φεστιβάλ της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Βουδαπέστης, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.