Ημερολόγιο

ασπρόμαυρη φωτογραφία, παιδί, ποδήλατο, ναός
· Εκθέσεις · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 08 Μάιος 2015

έκθεση φωτογραφίας της Λίας Ζαννή στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μάιος 2015 / Μήνας Φωτογραφίας

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, παρουσιάζει, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάιος 2015 / Μήνας Φωτογραφίας» την έκθεση φωτογραφίας της Λίας Ζαννή με τίτλο «ημερολόγιο».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 έως 17 Μαΐου 2015 και θα φιλοξενηθεί στη Νεροτριβή, πηγές Κρύας.

Λία Ζαννή
«Ημερολόγιο»
Η Λία Ζαννή με το «Ημερολόγιό» της μας προσκαλεί στον οικείο της χώρο. «Ξεφυλλίζοντάς» το συμμετέχουμε στις μικρές, καθημερινές της «τελετουργίες» και γινόμαστε συνοδοιπόροι στις περιπλανήσεις της. Περιγράφοντας τον κόσμο, με τρυφερότητα και ευαισθησία αλλά χωρίς συναισθηματικές υπογραμμίσεις, τον μεταμορφώνει σε «θέατρο» των ονειροπολήσεών της. Κι εμείς ως θεατές γευόμαστε τις συγκινήσεις της και ξαναβρίσκουμε την πίστη στη μαγεία του «ασήμαντου», που διαλύθηκε όταν εγκαταλείψαμε το παιδικό μας δωμάτιο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1988, οπόταν και γράφτηκε στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις τού «Κύκλου» και έχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στον «Φωτοχώρο» και αλλού. Από την «Μικρή Σειρά» του Φωτοχώρου έχει κυκλοφορήσει μονογραφία της με τίτλο «Στη χώρα των παιδιών».