4 Χειμώνες στα Δωδεκάνησα

ασπρόμαυρη φωτογραφία, δέντρο
· Εκθέσεις · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 08 Μάιος 2015

έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Ροζάκη στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μάιος 2015 / Μήνας Φωτογραφίας

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, παρουσιάζει, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάιος 2015 / Μήνας Φωτογραφίας» την έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Ροζάκη με τίτλο «4 Χειμώνες στα Δωδεκάνησα».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 έως 17 Μαΐου 2015 και θα φιλοξενηθεί στη Νεροτριβή, πηγές Κρύας.

Πάνος Ροζάκης
«4 Χειμώνες στα Δωδεκάνησα»
Ο Πάνος Ροζάκης σε αυτούς τους 4 χειμώνες που έζησε στα Δωδεκάνησα, με μέσο ή πρόσχημα τη φωτογραφία περιηγήθηκε τους τόπους χωρίς την τουριστική αντίληψη των σύντομων καλοκαιρινών αποδράσεων, που παγιδεύει το βλέμμα σε ένα εξιδανικευμένο παρόν ανεμελιάς. Αποφεύγοντας τα « πολυτιμοποιημένα» αξιοθέατα και τα φολκλορικά στιγμιότυπα ανοίγει με τις εικόνες του ένα παράθυρο στον οικείο γι΄ αυτόν χώρο των νησιών όπου κατοίκησε. Στρέφει τον φακό του σε φαινομενικά ασήμαντες οπτικές ψηφίδες, που καθρεφτίζουν μέσα απ΄ την ξεχωριστή φυσιογνωμία του κάθε τόπου το εσωτερικό τοπίο του φωτογράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Focus και στον Φωτογραφικό Κύκλο. Εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος. Το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» λεύκωμα του με τίτλο «Περίπατοι». Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του «Κύκλου». Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται εκτός Αθηνών, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.