Γυναίκα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 03 Ιουν 2015

έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας Ι. Καποδίστριας

«Οι φωτογράφοι του εργαστηρίου άθελά τους δείχνουν έναν κόσμο που κυριαρχείται από την ανδρική εργασία, η γυναικεία εργασία παίρνει τον ρόλο του κομπάρσου και κρύβεται στους χώρους των σπιτιών ή στο πίσω μέρος των εργαστηρίων ... μια μικρή επανόρθωση είναι οι τελευταίες λέξεις και μια αφορμή για μια καινούργια φωτογράφηση!»

(Ιούνιος 2014, κείμενο από την περσινή έκθεση με θέμα «ΕΡΓΑΣΙΑ» στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου συμμετείχαν 15 φωτογράφοι με 42 εικόνες και 1 μόνο εικόνα απεικόνιζε γυναίκα να εργάζεται)

 

Ιούνιος 2015

Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο η οπτική απεικόνιση είτε γίνεται από άνδρα είτε από γυναίκα, παρουσιάζεται με την «κουλτούρα» του κυρίαρχου αρσενικού και το πιο άσχημο είναι πως η γυναίκα τις περισσότερες φορές υποδύεται τον ρόλο που οπτικά θέλει η ανδρική ματιά, η μόδα που τόσο ευλαβικά την ακολουθούν πολλές γυναίκες πόσο πραγματικά «καθαρή» είναι από το πως θέλει η ανδρική ματιά την γυναίκα;

Προσπαθήσαμε αυτή την ματιά ακριβώς να «καθαρίσουμε» και να κάνουμε και μια επανόρθωση στη περσινή μας έκθεση. Παρουσιάζουμε την καινούργια μας δουλειά με θέμα την «ΓΥΝΑΙΚΑ» ανιχνεύοντας την ηλικία, το επάγγελμα, την ασχολία, την έκφραση, το σώμα, τους ρόλους, την διαφορετικότητα. Παρουσιάζουμε όχι Γυναίκες αλλά την Γυναίκα μέσα από 40 εικόνες.

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 20:00

Το φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «ο Καποδίστριας» λειτουργεί με την ευθύνη του φωτογράφου Άρη Παύλου στο χώρο του Συλλόγου. Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2015 και θα υπάρχει τμήμα αρχαρίων (6-8μ.μ.) και προχωρημένων (8-10μ.μ.). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη.