Η Λάρισα αλλιώς

Φωτογραφία εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο · Λάρισα // Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015

διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας

Έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου παρατείνεται ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα "Η Λάρισα αλλιώς" που διοργανώνει το Γραφείο Υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό FMAG.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το περιοδικό FMAG και την υποστήριξη της φωτογραφικής ομάδας fplus, διοργανώνουν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «η Λάρισα αλλιώς».

Οι κάτοικοι της Λάρισας εγγράφουν τα χαρακτηριστικά τους σε αυτή, όπως και η πόλη εγγράφεται μέσα τους, αλλάζει καθημερινά και αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Η Λάρισα δεν βρίσκεται μόνο στα αναγνωρίσιμα, προβεβλημένα της μέρη. Η Λάρισα είναι εκεί που τη βιώνουν καθημερινά όσοι ζουν και εργάζονται στην πόλη, εντός ή εκτός του κέντρου της και συγκροτείται ως ταυτότητα μέσα από τη δική τους ματιά.Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναδείξουν με τις φωτογραφίες τους τη διαφορετική όψη της πόλης, την αθέατη πλευρά της.

Ο Διαγωνισμός διενεργείται αποκλειστικά διαδικτυακά στον ιστότοπο www.larissa2021.eu, με έναρξη την 1η Αυγούστου και λήξη την 25η Σεπτεμβρίου 2015 και προβλέπει ένα (1) Βραβείο Κοινού που θα προκύψει από διαδικτυακή ψηφοφορία και δύο (2) Βραβεία Κριτικής Επιτροπής. Εικοσιπέντε (25) επιπλέον φωτογραφίες θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή στο Μύλο του Παπά στις 13 Οκτωβρίου 2015, παρουσία της δημοτικής αρχής αλλά και μελών της ευρύτερης φωτογραφικής και δημιουργικής κοινότητας της Λάρισας.

Οι βραβευθείσες φωτογραφίες θα προβληθούν σε έκθεση φωτογραφίας από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2015 στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι Φωτογραφίες που Υποβάλονται:

 • Ελέγχονται από το διαχειριστή του συστήματος
 • Αναρτώνται εντός 24 ωρών από την υποβολή τους
 • Αναρτώνται με τη χρονική σειρά που υποβάλλονται
 • Προβάλλονται με ημερομηνία ανάρτησής ή/και βάσει αριθμού των ψήφων

Οι Φωτογραφίες που Συμμετέχουν στο Διαγωνισμό:

 • Μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες
 • Υποβάλλονται ψηφιακά, σε αρχεία μορφής JPEG
 • Έχουν μέγιστο μέγεθος 3MB, για τη βέλτιστη ηλεκτρονική διαχείριση των αρχείων
 • Eίναι πνευματικό δημιούργημα του/της διαγωνιζόμενου/ης

Δεν Γίνονται Δεκτές Φωτογραφίες, οι οποίες:

 • Έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία σε βαθμό που παραποιείται η πραγματικότητα
 • Έχουν διακριθεί με βραβείο ή έπαινο σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς
 • Έχουν μερικώς αποχρωματιστεί
 • Φέρουν υδατογράφημα, υπογραφή ή άλλο διακριτικό στοιχείο
 • Προβάλουν άσεμνο η προσβλητικό περιεχόμενο

Προσωπικά Δεδομένα

Τα στοιχεία επικοινωνίας που κοινοποιείτε κατά την υποβολή της φωτογραφίας σας πρέπει να είναι ακριβή ώστε, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ομαλή διενέργεια του διαγωνισμού, να επικοινωνήσουμε μαζί σας έγκαιρα και απρόσκοπτα. Η συλλογή των προσωπικών σας στοιχείων γίνεται μόνο για τις ανάγκες διενέργειας του Διαγωνισμού. Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για λόγους πέραν της συμμετοχής σας στο Διαγωνισμό και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.

Ευθύνη / Δικαιοδοσία

 • Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται η αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας.
 • Δαπάνες που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τους συμμετέχοντες.
 • Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο/η δημιουργός.
 • Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για κακόβουλη χρήση φωτογραφικού υλικού π.χ. ανάρτηση φωτογραφίας που δεν ανήκει στο άτομο που την υπέβαλε. Στην περίπτωση που αποδειχθεί κακόβουλη χρήση φωτογραφίας ή συμμετοχή στο διαγωνισμό του ατόμου που τη διέπραξε καθίσταται αυτομάτως άκυρη.
 • Οι διοργανωτές του διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να ανακοινώνουν τα ονόματα και να δημοσιεύουν φωτογραφίες και πιθανόν μαγνητοσκοπήσεις του νικητή στους διαδικτυακούς τους τόπους, σε οποιοδήποτε έντυπό ή προωθητικό υλικό, ειδικά στο πλαίσιο της Υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, καθώς και να προβούν σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος, όπως της αξιοποίησης του επάθλου κλπ. Ο νικητής, με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, συναινεί αυτομάτως και ανεπιφύλακτα στα ανωτέρω χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημιώσεως.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων κλπ. με αναφορά στον/την δημιουργό στον/την οποίο/α και ανήκει το έργο. Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση.
 • Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εκχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και στα ΜΜΕ ή το διαδίκτυο και να τις παρουσιάσουν σε εκτυπωμένη φυσική μορφή, χωρίς να εγείρουν αξίωση χρηματικής ή άλλου είδους αποζημίωσης.
 • Οι νικητές των επάθλων (ενός ή περισσότερων) συμφωνούν για την απαλλαγή των διοργανωτών από οποιαδήποτε ευθύνη που τυχόν προκύπτει από την αποδοχή ή από τη χρήση του επάθλου.
 • Οι διοργανωτές του διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να ανακαλέσουν το διαγωνισμό και να παρατείνουν ή να μεταβάλλουν τις ημερομηνίες του, ανά πάσα στιγμή.

Αποδοχή Όρων

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους, όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.